Skamfläcken

Roth, Philip

| 2001

Flag from sv

45


Det är 1998, året då USA eggas till vanvett av anklagelserna mot presidenten. I en småstad i New England nalkas livets slut för den tvångspensionerade, vanärade professor Coleman Silk, änklingen vars eget fall speglas i Clinton-affären. Coleman Silk har en hemlighet. Men det är inte hemligheten om hans affär med en trettiofyraårig städerska. Och det är inte hemligheten om hans påstådda rasism. Det är en hemlighet som går långt djupare än så. Författaren Nathan Zuckerman - bekant från Philip Roths tidigare böcker - börjar efter vännens död forska i hur denne briljante, rakryggade man kunde bygga hela sitt liv på en lögn. Skamfläcken avslutar den trilogi om USA:s efterkrigstid som inleddes med Amerikansk pastoral och Gift med...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Siri Salminen

2014-08-18

Betyg

Slutscenen var minnesvärd och ganska mäktig faktiskt. Men generellt tycker jag den var alldeles för lång och pladdrig och kvinnoporträtten rätt kassa. Men slutet var starkt!

Pamela Fuentes

2010-03-26

Betyg

De första 3 sidor var så där, sedan hamnar bara mitt i Colemans liv. Det var länge sedan jag läste en så bra bok som kan jämföras med mina älskade klassiker, kunde inte lägga ner den utan fick läsa den nästan på en gång. En modern klassiker helt enkelt.