Vad är meningen med livet? Varför får inte jag bestämma över allt själv? Vad händer i framtiden? En del frågor är lätta att svara på, som ett mattetal eller vilken favoritfärg man har. Men så finns de där riktigt kluriga frågorna. De som inte alltid har något svar. Om allt från varför kompisar sviker till vad som händer när man dör. Och det är just sådana frågor som den här boken handlar om. Ibland är det svårt att prata om känslor, man kanske tror att ingen förstår en. Men oftast är det precis tvärtom. Man är inte alls ensam och väldigt många funderar på exakt samma saker. Ska det kännas så här? är en uppföljare till hyllade Känsloboken som lästs av massor av barn och föräldrar. Genom att försöka sätta ord på känslorna kan man bli av med den gnagande oron som sitter i kroppen. Författaren och barnpsykologen Reyhaneh Ahangaran gör en fördjupning i ämnet. Boken passar barn...
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2021-10-13
AC:
Författaren och barnpsykologen Reyhaneh Ahangaran har släppt ytterligare en bra bok för barn om känslor och tankar. Tankar och känslor som kanske ibland är svåra att prata om eller att sätta ord på. Boken tar upp svåra frågor utan enkla svar. Ibland är frågorna kanske tom öppna. Frågor som exempelvis tas upp; Vad är meningen med livet? Ska det kännas så här? Vad ska jag göra om jag har det jobbigt hemma? Vad gör jag om det krånglar med kompisar? Varför är döden läskig?
Annika Lundholm Mobergs fina bilder ramar in texten och det är en lättläst bok som passas att läsa högt av både vuxna och barn.
Till varje kapitel eller frågeställning får man tips och det finns även frågor som skapar dialog. Perfekt i klassrummet eller hemma för djupare samtal.
Jag rekommenderar varmt denna bok. En bok som borde finnas i alla klassrum.
Boktips för barn och föräldrar! Psykologen @psykologiforbarn ’s Känslobok del 2 ”Ska det kännas så här?” Den tar upp vanliga frågor och tankar för barn i lågstadieåldern och är skriven så att både vuxna och barn kan läsa den. Varje kapitel har även reflektionsfrågor där barnet får skriva själv. Exempel på kapitel är: Vad är meningen med livet? Vad ska jag göra om jag har det jobbigt hemma? Varför är döden så läskig? Vad gör jag när det krånglar med kompisar? Mycket bra upplägg.