Sjung som en fågel

Kanger, Thomas

| 2002

Flag from sv

65


Wiljam Åkesson, socialdemokraternas starke man i Västerås, hittas brutalt mördad hemma i sin villa på pensionsdagen. Inget i hans stillsamma liv talar för att någon kunde hata honom så djupt. Vid samma tidpunkt bestämmer sig A-lagaren Olavi Andersson för att sluta dricka och ordna upp sitt liv. Han har saker han måste göra innan han dör. Elina Wiik och Västeråspolisen famlar i blindo efter motiv och ledtrådar när så ett nytt mord inträffar, denna gång i Göteborg. Det visar sig att samma pistol har använts vid båda morden. I jakten på dubbelmördaren leder spåren tillbaka till kalla krigets dagar, IB och registreringen av kommunister. Elina uppdagar inte bara obehagliga sanningar om folkhemmets mörka sidor, utan även om sig själv och sina närmaste ... Snart inser hon att ett tredje offer står på tur. Frågan är bara vem som hinner först fram, Elina Wiik eller mördaren? Sjung...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sofia Åkerberg

2010-01-28

Betyg

Detta är andra boken i serien om Elina Wiik och det står nu helt klart att det är så här i början som Kanger är allra bäst, innan hans samvete blev allt för ömmande. Elina är förvisso kanske lite väl tjurig för att vara riktigt trovärdig (vet inte vad man kommer undan med inom polisen nu för tiden) men det tar aldrig överhanden.

IB-affären finns med i bakgrunden som en välförtjänt påminnelse men blir aldrig berättelsens primära fokus, det gäller snarare vanligt hederligt spaningsarbete. Inte heller blir någon av huvudpersonerna (eller deras äkta hälfter eller deras barn) på något sätt personligen involverade med gärningsmannen för vilket man är mycket tacksam.