Sjukhusmysteriet

Widmark, Martin

| 2010

Gipsade patienter bestulna - dags fr Lasse och Majas nittonde fall! Vad hnder p Valleby sjukhus? Smycken frsvinner sprlst nr patienter gipsas. Finns det en tjuv bland personalen? Sara Bernard har brutit benet och ker till Valleby sjukhus fr att gipsas. Men vad gr polismstaren dr? Smycken har frsvunnit sprlst frn patienter som gipsas, vser han bistert till Lasse och Maja som hngt med Sara som sllskap. S lnge han inte hittar de stulna smyckena kan ingen arresteras. Tur att Lasse och Maja kommer p en smart plan! Lasse och Maja - barnens favoriter - toppar stndigt boklistorna och tar emot pris efter pris. Dyker ven upp i andra medier: i biofilmen "Kameleontens hmnd" julen 2008 (finns p dvd), i teves julkalender 2006 (finns p dvd) och i ljudbcker. Ls mer p www.lassemaja.net . Sagt om tidigare bcker i serien: "Fr barn i bokslukarldern r bckerna...

K

Klass_11A

2021-12-15

Den var helt okej det r drfr jag ger den tv stjrnor

4A, Almunge skola

2021-12-15

Det r bra men inte den bsta Lasse Maja jag har lst.

2021-12-08

Ngon stjl smycken p sjukhuset.

r 4 Ekhagsskolan

2021-11-29

Bokens titel: Sjukhus mysteriet
Bokens frfattare: Martin Widmark och Helen Willis

Undersk!
Beskriv huvudpersonen: Lasse: brunett, detektiv och frknar. Maja: brunett, detektiv och smart. Polismstare: kille, tjocka kinder och smart. Doktor Alf Moberg: brunett, bruna gon och spetsiga lng nsa. Syster Elisabeth: blondin, bruna gon och sjuk syster. Roffe kornhammar: Vaktmstare, svart hr och rda ron.

Nr och var utspelar sig handlingen: P sjukhuset

Vilken genre passar boken in i? (fantasy, ventyr, skrck, humor, deckare, vnskap, krlek, sport, fakta):deckare och humor

Beskriv!
Bertta vad boken handlar om. Fokusera p bokens problem (Avslja inte slutet) Sara Bernard fr sitt njutna ben gipsat. Det gr ont, men en tablett lindrar den vrsta vrken. Nr hon vl har kvicknat till r hennes guldrhngen borta! Det finns fler gipsade patienter som blivit bestulna, berttar polismstare.Men Lasse och Maja kommer p en smart plan fr att f fram stldgodset.

Gissa!
Kom p en fortsttning till boken:vet ej

Rapportera!
Nya ord jag har lrt mig: inga ord

Betygstt! (1-5 stjrnor)
Mitt betyg: 4/5

K

Jag tycker att boken var ganska bra. Den var mystisk och spnnande. 3-5!!

den va rolig

2021-10-12

Nn stjl smycken frn patienterna.

bra

Dalaskolan Norra

2021-09-30

Boken handlar om tv barn som heter Lasse och Maja. De ger en detektivbyr. De ska lsa ett mysteriet p sjukhuset. P sjukhuset s ska de hitta en tjuv som tar smycken.
Boken var bra! :-)

Dalaskolan Norra

2021-09-24

Den handlar om tv barn som heter Lasse och Maja. De ska lsa ett mysteret p sjukhuset. P sjukhuset s ska de hitta en tjuv som tar smycken och det gr dem.

Boken var bra! :-)

2021-09-22

Det pgr mystiska saker p Valleby sjukhus.

H

Hannaskolanklass4

2021-09-16

Jag tyckte den var ganska bra. Det var ett speciellt rum dr man la gips och s, och alla dr blev bestulna. Polismstaren tittade i fickorna.

F

Fredrik Palmqvist

2014-02-15

Den var spnnande

Maria Nordstrm

2011-04-21

En typisk Lasse och Maja.

Lejla Ibricic

2011-04-03

Den hr boken var bra och lite rolig.