Sju årstider i Majas kök

Söderberg, Maja

| 2011

Flag from sv

6


Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö. I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året. Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten. Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Tarja Ahlgrén

2011-08-09

Betyg

Småländska Maja Söderberg har nischat in sig på klimatmat och delar i denna bok in året i klimatpyramider, den vanliga idén med råvaror i säsong i kombination med klimatttänkets värnande om energisnålt uppväxta, närodlade matvaror. Och resultatatet är sympatiskt, inga märkvärdigheter, men fullt godkänt. Och så väldigt in i tiden.

Jakob Nylin

2011-05-29

Betyg

Inspirerande och pedagogiskt!