Sjökrogar och krögarrecept : en resa genom Stockholms skärgård

En resa genom Stockholms skärgård Kroglivet blomstrar i Stockholms skärgård. Man seglar numera mellan matsedlarna och underbara dofter förs med vinden över klippor och skär. Vid snart sagt varje brygga ligger det en krog där köksmästaren upprättar sitt smakimperium med hjälp av lax, abborre, halstrad gös, honung och chèvre chaud. Gunnar Ohrlander har gjort en resa genom skärgårdens alla smakuppplevelser. Han har besökt såväl de stora och kända sjökrogarna som nya uppstickare. Vi får vara med om en odyssé i sinnenas värld och i några svindlande ögonblick verkar det som om hela öar puttrar i köksmästarnas pannor. Sjökrogar och krögarrecept beskriver också öarnas historia, dess lotsar och sjöfolk och jet set-livet för hundra år sedan. Men alla matintresserade har glädje av boken eftersom skärgårdens kockar presenterar sina krogar dels med ett mer omfattande recept, dels med ett recept...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok