Sjöjungfrun sjöng sin sång

McDermid, Val

| 1996

Flag from sv

292


"Man minns alltid första gången. Är det inte vad man brukar säga om sex? Det gäller i ännu högre grad mord." Så börjar denna briljanta, gastkramande thriller och sen blir det bara värre. Boken utsågs till årets bästa deckare i England 1995.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Hanna Johansson

2016-09-29

Betyg

Val McDermid är min favoritdeckarförfattare! Hon lyckas skapa spänning och en känsla av autenticitet på ett fantastiskt bra sätt. Hon lyckas även med att skapa ett intresse för karaktärerna och som läsare vill lära känna dem bättre.

M

Martina G

2015-07-05

Betyg

Det är väl ändå lite magstarkt för att anklaga Val för att vara heteronormativ och homofobisk. Hon är ju själv öppet homosexuell och jag har svårt att se att hennes avsikt är att kränka transpersoner även om just den här transpersonen inte beskrivs alltför smickrande.

Cindy Kempe

2015-03-31

Betyg

Jag blir fascinerad av Tony Hill och Carol Jordan vars deckarhistoria skiljer sig märkvärt från andras. De är var för sig intressanta individer och tillsammans ännu bättre. Historien är lättläst och spännande men jag tyckte att berättelserna ur mördarens perspektiv var tyngre att läsa.

E H

2014-08-25

Betyg

Bra tempo och den höll mitt intresse genom hela boken. Spännande och ruskiga detaljer gör att jag fastnar direkt och jag längtar efter att läsa resten av böckerna i serien.

Y

Yo MTV raps

2014-04-02

Betyg

Pinsamt usel research. Nej, seriemördare är inte i regel intelligenta, tvärtom är seriemördare ofta dummare än befolkningen i övrigt, med ett snitt - IQ runt 93. Skildringen av homosexuella och - inte minst - transpersoner känns lika illa undersökt och ger en bitter eftersmak.

Betyg

Grov men ruskigt bra! Härligt flyt genom hela boken och överträffade mina förväntningar!

Alexis Johansson

2012-05-17

Betyg

En riktigt HÄRLIG utläggning av transfobi/cissexism samt exotisering av homosexualitet! YES bra jobbat där val mcdermid, låt oss trampa på minoriteter med våra privilegiade heterofötter låt oss sparka på de som ligger. Älskar huvudkaraktären också, det var ju inte ens hans fel när det gick snett, han tyckte ju inte ens OM att ha telefonsex ju!!! Inga tummar upp men kanske mina stinkande tår. Rekommenderar denna bok till alla som vill veta allt om sexgalna BÖGAR och allt om hur FULA transkvinnor är! LÄNGE LEVE CIS- OCH HETEROSEXISMEN!!

A Bookaholic Swede

2011-02-05

Betyg

En mycket bra, om en aning grotesk bok. Jag är stundtals måttlig road över Val McDermids detaljlierade beskrivningar ibland. Men denna bok var ändå inte lika jobbig att läsa som "Andras plåga".

Helena Nilsson

2010-07-31

Betyg

Världsklass! Tycker om när man inte kan gissa mördaren redan i första kapitlet.

Karin .

2010-01-14

Betyg

Har läst flera Val McDermid, men det blev så smetigt till slut att det faktiskt fick räcka. URK!

M

Maria Josefsson

2009-08-04

Betyg

Första boken i serien om Carol Jordan och Tony Hill, som för övrigt också blivit en populär tv-serie. Betygssätter den nu efter omläsning, men satte samma efter första gångens genomläsning. En spännande och härligt bra skriven brittisk deckare. Dessutom får man dra lite på smilbanden åt beskrivningarna av den moderna tekniken, som trots allt gått en hel del framåt sedan boken skrevs.

S

Sonja Nordberg

2009-07-31

Betyg

Många scener rent ut sagt för jävliga, annars en mycket bra bok.