Själens dunkla rum

Robinson, Peter

| 2015

Flag from sv

82


Alan Banks är tillbaka ? jakten fortsätter "Alan Banks-deckarna är, kort sagt, de bästa som finns att tillgå på marknaden." Stephen King Peter Robinson är tillbaka med Själens dunkla rum där Alan Banks snart står inför värsta tänkbara scenario. När två pojkar försvinner under mystiska omständigheter sprids skräck i engelska North Yorkshire. Senare hittas spår av blod i en övergiven hangar och en husvagn som tillhör en av ungdomarna bränns ner. Kommissarie Banks och hans team står till en början oförstående. Tills en dramatisk bilolycka inträffar och en fruktansvärd historia rullas upp. Spåren leder till traktens slakterier ? och utredningen tar en helt ny vändning. Alan Banks och hans kollegor för en ojämn kamp mot klockan och situationen blir alltmer hotfull. Sakta går det upp för Banks att han själv står på tur att drabbas av det grymmaste öde. "Med säker känsla för...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Kim M. Kimselius

2019-08-25

Betyg

Ett tag slukade jag alla böcker om Alan Banks av Peter Robinson, jag följde berättelsen om kriminalkommissarien från första boken fram tills jag hade läst ikapp utgivningen. Det var ett kärt återseende när jag började lyssna på Själens dunkla rum. Författaren är en mästare på att bygga upp spänningen och personporträtten, som blir allt starkare allteftersom berättelsen framskrider.

Två parallella berättelser, en stor, fin traktor blir stulen och två ungdomar försvinner. Alan Banks kommer tillbaka från semestern och kastas rakt in i de nya händelserna, som hans personal dittills har arbetat med. Blodspår i en hangar och stöld av slaktpistol sätts i samband med de två unga pojkarnas försvinnande. När så en bil kör över en brant upptäcks den fruktansvärda hemligheten.

Författaren höll mig på sträckbänken genom hela berättelsen, med många oväntade vändningar och spännande händelser. Det gick inte att sluta lyssna på boken! Läs den!

Lena L

2016-12-03

Betyg

Kändes långsam och seg de tvåhundra första sidorna. Som vanligt välskriven och med en bra intrig.

Engelska Väninnan

2016-09-12

Betyg

Läsvärd för sin miljöskildring och trovärdiga handling. Banks är som vanligt påfrestande sexistisk.

Jan Banan

2016-02-10

Betyg

En trevlig Banks-deckare med inte allt för snabbt tempo. Robinson är bland de mest noggranna författare jag läser. Hans mordgåtor känns mycket trovärdiga och han lägger ner mycket tid på sina karaktärer, vilket gör att man som läsare känner för dem. Kanske inte den bästa boken i serien men ändå mycket läsvärd.

Betyg

Långsam och seg. Jag har börjat tröttna på den trista kvinnosynen i Banks-böckerna, där kvinnor beskrivs utifrån sitt utseende och hur attraktiva de är. Nej, det blir nog ingen mer Robinson för mig.

Jonna

2016-02-06

Betyg

Började väldigt spännande men dalade ut efter mitten ungefär och blev mer en okej bok än bra. Det är så synd eftersom jag älskade de första böckerna i serien, de bästa jag läst i deckaregenren och nu så händer det inte mycket.

Lotta Lettenström

2015-09-23

Betyg

Peter Robinson har lyckats igen! Mycket spännande och en bra intrig.

E

Ewa H

2015-09-09

Betyg

Gediget hantverk, polisarbetet synes skildrat med stor realism. Jag gillar också miljöskildringarna, det engelska landskapets föränderlighet.

Betyg

ag kan tillstå att de sista Robinson deckare varit godkända, men absolut inga höjdare, men jag kan inte lämna "min Alan Banks". I denna bok känns intrig och karaktärer väl genomarbetade och den är riktigt spännande. Så är Annie och Banks tillbaka och utreder sida vid sida igen, plus. Det här känns som Peter Robinson är tillbaka i den form som böckerna var i början av serien, ja, av de som är översatta förstås. Detta är en deckare helt i min smak och så spännande att jag tuggade sönder nagelbanden.
Men som Stephen King säger Alan Banks-deckarna är, kort sagt, de bästa som finns att tillgå på marknaden