Sitt ner, primitiva människa

Ehn, Johan

| 2024

"Starkt och berörande om omvändelseförsök"/M MagasinEfter ett stormigt förhållande hittar Christian en tillflykt i den andliga rörelsen Kunskapens källa. Den självklara gemenskap han först möts av visar sig dock vara villkorad. Homosexualitet är inte förenligt med läran, men det finns "hjälp" att få. Christian ställs därför inför ett ultimatum och skickas till det storslaget vackra Lake District i norra England för att ta reda på vad han är villig att offra. Där träffar han den charmige Lee som vänder upp och ner på allt.?Den sovande? är en gripande berättelse, delvis baserad på verkliga händelser, om att förlora sig själv i längtan efter mening och tillhörighet.

Britt-Marie Kullin

2024-07-01

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Jag har läst tre böcker tidigare av författaren John Ehn. Debutboken Down under, som fick 4,5 i betyg av mig. Och sen böckerna Hästpojkarna och Inte död än, som båda två fick 5,0 i betyg från mig. Superbra böcker allihopa. Alla tre böckerna är helt fristående från varandra. Nu har jag läst Johans fjärde bok, Den sovande, som även den är helt fristående från dom tidigare. Och även denna bok var mycket bra, även om jag inte riktigt tyckte att den var lika bra som dom tidigare böckerna. Men ändå riktigt bra, intressant, gripande, välskriven, viktig, berörande, informativ, och läsvärd. Så jag kan varmt rekommendera boken, och även då alltså ännu mera författarens tidigare utgivning. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av författaren själv.