Sista sommaren

Holmgren, Eleonore

| 2021

Hämta bokcirkelfrågor till Sista sommaren här >> Sista sommaren är en varm och underhållande roman om ett slumpartat möte, en oväntad vänskap och en oförglömlig sommar.Adam är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare när han desperat bryter sig in i ett hus i Stockholms skärgård. Där överraskas han av 86-åriga Britta, en vresig och bestämd dam som mot sina barns vilja har rymt till sitt älskade sommarställe.Britta låter Adam stanna eftersom hon inser att hon behöver hjälp. Han får betala för mat och uppehälle genom att jobba hårt och följa hennes minsta nyck. Till en början gnisslar det ordentligt mellan dem, men långsamt börjar en vänskap växa fram som kommer att förändra dem båda. Det blir en magisk sommar ? en av de bästa i Brittas liv.?Rörande,...

Marie-Anne Eriksson

2025-04-24

Fin berättelse om lite udda möte mellan Adam och Britta. ⭐️⭐️⭐️⭐️

Ellenor Larsson

2024-09-26

Mycket bra! Gripande, rolig, sorglig!

Erika Larsson

2024-03-16

"Sista sommaren" av Eleonore Holmgren är en både lättsam och gripande bok. Med en story som slår en med häpnad.
~
Boken handlar om hur vänskapen uppstår mellan en ung vilsen pojke och en gammal dam eller egentligen mellan två gamla damer på ett ytterst märkligt sätt. Denna vänskap har iallafall stor betydelse för dem alla.
~
Historien är lätt att hänga med i och att komma in i och har ett bra språk. En mycket härlig bok och det bästa av allt är att jag har del två att börja med omgående.
~
Denna bok rekommenderas varmt och får en att verkligen längta efter sommaren. 🍓🐞🌻🌸
#sistasommaren
#feelgood

C

Cecilia Fune

2023-03-14

Underbar! Om vänskap mellan generationerna, hur vi verkligen ser varandra mitt i livet.

Matilda Norberg

2023-02-04

Är glad att jag fick hänga med karaktärerna på Lindö ett tag. Härligt persongalleri och underhållande läsning

Bokdjungeln

2022-08-05

Jag trodde inte att detta skulle vara en bok för mig. Men vad fel jag hade! Jag fullkomligt älskar karaktärerna och handlingen. Ville inte att boken skulle ta slut och blev glad när jag såg att detta är del 1 i en serie. Men jag ställer mig dock frågande till om uppföljaren kommer kunna leva upp till nivån som denna bok har. Det blir spännande att se när den kommer i oktober.
Berättarrösten hos Anna Maria Käll upplever jag sätter ett stort plus till boken och det känns som att hon verkligen kan förmedla de känslor som karaktärerna i boken känner.
Jag tycker att denna bok är mysig och jag mår verkligen bra när jag lyssnar på den.

Britt-Marie Kullin

2022-06-06

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Författaren Eleonore Holmgrens debutbok Sista sommaren är en riktigt bra debut. En härlig feelgoodbok/relationsroman. Välskriven, härliga karaktärer, gripande, rolig, berörande, mysig, sorglig, och väldigt bra. Kan varmt rekommendera denna bok, och jag hoppas på fler liknande böcker av författaren. (Den här boken är en av dom tolv nominerade böckerna i Årets Bok.)

Adam är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare, desperat tar han sig in i ett hus för att söka skydd och värme över natten. Men dagen efter överraskas han av 86-åriga Britta, en vresig och bestämd kvinna som mot sina barns vilja rymt till sitt älskade sommarställe. Britta låter Adam stanna kvar, båda behöver hjälp på olika sätt, till en början gnisslar deras relation ordentligt, men långsamt växer en respekt och vänskap fram.

Jag vet inte hur jag ska sammanfatta denna bok, den gick rakt in i mitt hjärta och jag förstår varför den är nominerad till årets bok 2022. Jag har hur många hyllningsord som helst - den är fantastisk, underbar, lysande, ljuvlig, strålande… För mig är detta en riktig bladvändare, jag kunde inte släppa boken. Miljöbeskrivningarna och karaktärerna kändes så levande och verkliga och det gör ju att det känns som att jag själv befinner mig i boken. Boken bjuder på humor, kärlek, vänskap mellan generationer, sorg, djup och allvar, jag har verkligen pendlat mellan skratt, tårar och värme och jag har njutit av varje sida jag läst - jag rekommenderar verkligen denna bok - en av de bästa jag läst hitintills år.

K

Kaffeläsaren

2021-11-24

Riktig må-bra läsning som jag inte vill ska ta slut. Romanen berättas i en varm ton och det är karaktärer som jag faller för.

Pia Gummesson

2021-08-25

Fullkomligt lysande! Värme och kärlek,mycket fin roman.

Lollos bokhörna

2021-08-18

”Sista sommaren” är författarens debutroman, en fin och underhållande roman om vänskap över generationer.

Adam, en ung kille som har hamnat snett i livet har ingenstans att ta vägen. Han tar sig in i ett fritidshus för att söka skydd. Där möter han 86-åriga Britta som är på flykt från sina barn som förbjudit henne att åka till sitt älskade sommarhus i Stockholms skärgård. Men hon vill vara där, en sista sommar.

En fin vänskap uppstår och den är bra för dem båda. En vänskap som är väldigt fint skildrad.

”Sista sommaren” är en fin bok om att blod inte behöver vara tjockare än vatten. Jag tycker att det är en sådan fin story om självständighet, att ta hjälp när man behöver och att våga förändra sitt liv. Författaren har skrivit en underbar bok, med en text som bara flyger fram. Boken är lätt att läsa och den lätt att tycka om. Den kommer stanna kvar länge i mina tankar!

Elin Peiser

2021-08-14

Varm feelgood berättelse om vänskap.

Engelska Väninnan

2021-08-11

Med undantag av det smöriga slutet, så var det här en underbar läsupplevelse. Särskilt de nyanserade personporträtten berörde. Brittas och Adams aviga relation växte motvilligt fram och flera andra personer visade till sist sina bästa sidor. Sorg och glädje.

Karin .

2021-07-03

En fin, tankeväckande och humoristisk bok!
Jag hade velat stanna längre tillsammans med Britta, Iris och Adam. Fått höra mer om deras liv och tankar.

PS Anna-Maria Käll är en fantastisk uppläsare!

S

Sanna G

2021-07-02

Fantastisk bok. För dig som älskar feelgood, fantastiska karaktärsporträtt och böcker som en "En man som heter Ove". Missa inte!