Sista beställningen på Balto

Guène, Faïza

| 2009

Flag from sv

29


"Alla känner mig här. Jag är Jojo eller 'Skridskobanan' för stamgästerna. Jag kallas så för att jag så att säga har rätt mycket flint. Egentligen är den ganska ny, för i tonåren var min kalufs verkligen nåt att visa upp. Bakifrån såg jag ut som Dalida. Av ren nostalgi låter jag håret växa i nacken trots ödetomten uppe på skallen. Jag drev café Balto. Det vore fel att påstå att nån ansträngde sig när namnet skulle hittas på - Balto heter ju varenda liten skitbar. Det är kvarterets bar, tobaksaffär och tidningskiosk. Kvarterets lunga. Och spypåse. […] Jag badar i mitt eget blod, naken, jag ligger i en underlig ställning, jag trodde jag skulle se livet passera revy som i en film, men det är dumheter. Jag hör bara några röster." Joigny-les-deux-bouts är en sömnig förort i slutet av en pendeltågslinje i Paris ytterområden. Normalt sett händer det inte någonting alls av intresse här....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Merja A

2012-12-31

Betyg

Jag tillhör nog inte den rätta målgruppen för den här boken. Det var ändå intressant att läsa den. Den är uppbyggd på ett specielt sätt: monologer med alla inblandade som förhörs efter ett dödsfall.

Josefine Ejebjörk

2012-11-04

Betyg

Rapp, kort, underhållande.

Nils Thor

2012-04-15

Betyg

Nej, den är inte bra.

Samuel Karlsson

2011-04-11

Betyg

En lite udda roman där kapitlen består av förhör med olika personer som skildrar en händelse ur olika perspektiv. Rolig som tidsfördriv.

Kenneth Olausson

2010-05-01

Betyg

Den är visst rappt och lite kul skriven? Jovars. Men är den bra då? Nä.