Sista avfarten till Älvlandet

Williams, Tad

| 2006

Flag from sv

36


Det mesta har gått snett för Theo Vilmos. Han har hankat sig fram på ströjobb i väntan på det stora genombrottet som rockmusiker. Men nu vill killarna i bandet inte längre ha honom kvar som sångare, hans flickvän lämnar honom och hans mor dör i cancer. För att slicka sina sår och tänka över sitt liv hyr han en stuga i bergen ovanför San Francisco. Det är där som Theos liv med ens tar en överrumplande vändning. Plötsligt befinner han sig i en annan tillvaro i de odödligas värld. Men varför? Kanske har det något med hans gammelmorbrors efterlämnade bok att göra? Den som skildrar en resa i ett sagoland som Theo trodde var en ren skröna. Mycket stämmer överens med det han upplever i denna märkliga värld, befolkad av underliga figurer, en del välvilliga, andra synnerligen hotfulla. Här härskar sex mäktiga blomfamiljer som är missnöjda med resursslöseriet i Theos värld. Balansen är...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2012-11-11

Betyg

Inte någon typisk fantasy bok och det gillar jag då ibland kan fantasy böcker vara för lika

A

Anchi L

2012-09-30

Betyg

Nej den här var inte bra, för mycket eller för lite av något. Jag läste dock del två också men inte heller den var bra.

Alva Ordnörden

2012-04-02

Betyg

Den här boken handlar om Theo Vilmos liv.
Det mesta har gått helt fel för honom; killarna i hans band vill inte längre ha med honom,
hans flickvän dumpar honom och hans mamma dör i cancer och då för att "slicka sina sår"
hyr Theo en stuga uppe i bergen, lååångt bort ifrån alla andra människor... tror han, men det visar sig vara helt fel det också, för när han är där uppe i bergen så kommer han till en paralell värld - Älvalandet. Det visar sig senare vara någon eller några som har kallat honom dit, men hur? Och varför?

Den här boken lät bra, men den är jättesvår att komma in i, jag fattade första vad det handlade om efter ca 200 sidor (boken var 347 sidor). Men när jag väl kom in i den så var den faktiskt lite rolig och spännande!

En ganska vanlig fantasybok. Bra, varken mer eller mindre. Jag rekommenderar den till fantasy-älskare. :)