Since You've Been Gone

Matson, Morgan

| 2014

Flag from en

Emily is about to take some risks and have the most unexpected summer ever in this new novel from the bestselling author of Second Chance Summer and Amy and Roger's Epic Detour. Before Sloane, Emily didn't go to parties, she barely talked to guys, and she didn't do anything crazy. Enter Sloane, social tornado and the best kind of best friend--someone who yanks you out of your shell. But right before what should have been an epic summer, Sloane just...disappears. No note. No calls. No texts. No Sloane. There's just a random to-do list with thirteen bizarre tasks that Emily would never try. But what if they can lead her to Sloane? Apple picking at night? Okay, easy enough. Dance until dawn? Sure. Why not? Kiss a stranger? Wait...what? Getting through Sloane's list will mean a lot of firsts, and with a whole summer ahead of her--and with the unexpected...

Sarasbokhyllor

2020-01-01

För två år sedan kom Sloane in i Emilys liv. Hon förändrade allt. Med Sloane vågar Emily mycket mer. När Emily varit på semester har hon fått listor av Sloane på saker hon ska utmana sig själv att göra.
Nu är Sloane försvunnen och Emily får en sista lista som hon hoppas kan leda henne till Sloane. Vi får följa Emily när hon följer punkterna på listan. Hon träffar nya människor och utmanar sig själv men kommer hon att hitta sin vän? Vi får också små glimtar av händelser som skett innan Sloane försvann. Det är spännande att följa Emilys utveckling och jag är nog lika ivrig som hon är att få veta var Sloane är.

Upplägget med att en död/ försvunnen person lämnar en lista åt den som blir kvar känns igen från andra böcker jag läst. Det är dock inget problem då jag gillar idén. Ärligt talat är jag inte speciellt svårflörtad när det gäller böcker. Språket är viktigt och intrigen också såklart. Släng dessutom in en Cure-låt på huvudpersonens låtlista på joggingrundan och en katt som heter Godot, en katt som låter ägarna vänta på när den ska komma hem, så är jag fast. (Emilys lillebror heter för övrigt Beckett)

Agnes

2018-12-09

Detta var en bra bok,ä! Jag hade svårt att komma in i den och de första 80 sidorna var ganska tröga men sedan hände något och jag kunde inte sluta att läsa. Frågan som ständigt cirkulerade i tankarna var: skulle hon klara av alla punkterna på listan? Var var Sloane? Och hur skulle det sluta med Frank?
Läs den!

Öhm. Jag fastnade inte för karaktärerna överhuvudtaget. Huvudkaraktären, Emily, var tom och väldigt tråkig. Konstig med jämna mellanrum. Den killen som man förstod att hon skulle falla för var mansplainande och killgissande överjobbig som hela tiden skulle visa sig perfekt och förmer. Hennes bästa vän kändes hela tiden väldigt falsk och jag kunde inte för mitt liv förstå vad Em såg i henne, så pass att man låter hela sin värld kretsa kring denne persons riktigt tråkiga idéer. För listan var ju helt ärligt väldigt, väldigt tråkig och simpel? Det innebar tråkiga och simpla lösningar i ett visserligen annars väldigt innehållsfattigt liv, så jag förstår vad detta innebar för Emily men det var verkligen ingenting värt att läsa om. JAG gjorde roligare och mer spännande grejer som tonåring utan nån himla lista. Herregud LEV lite! Jag blir nästan förbannad över hur inskränkta amerikanska ungdomar ofta verkar. De kör bil överallt men kan inte laga en simpel rätt, de är livrädda för det motsatta könet och alkohol men kan äta ute varje dag. Nä. Poänglös och med ett så typiskt slut (och KLIMAX, snark) på kärlekshistorien att jag ville kräkas lite i munnen.

Jessica Andersson

2018-01-29

Underhållande och lättläst feelgood bok, perfekt att läsa en varm sommardag.

En gullig historia om vänskap. Boken växer ju längre man läser.