Simone

Rudberg, Denise

| 2017

Flag from sv

29


Simone och Christopher, ensamma mot världen. Visst kändes det så ? till en början. Men det som Simone först tolkade som ett charmigt bevis på kärlek blir alltmer ett kontrollerande. Hon undrar om och hur hon ska kunna ta sig ur sitt kvävande förhållande.Som tur är har hon sina vänner. Simone, Disa och Mercedes är Sthlmqueens, ett kompisgäng som hängt ihop i flera år. Med dem är livet mest en fest. Men att tackla både plugg, praktik och pojkvänsproblem blir för mycket, och när Simone får ett dramatiskt besked faller allt.Simone är den andra boken i Sthlmqueens, en gripande och underhållande romanserie om vänskap som består när allt annat i livet rasar.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Sara AK

2018-11-24

Betyg

Gillade denna bättre än Disa!

V

Villivonkansbooks

2017-06-27

Betyg

Simone och Christopher, ensamma mot världen. Så kändes det, till en början. Men det som först kändes som ett charmigt bevis på kärlek blir alltmer ett kontrollerande. Klarar hon att ta sig ur sitt krävande förhållande?
Simone är den andra delen i trilogin Sthlm Queens och jag har tidigare läst del 1 om Disa, vilken jag gillade. Denna gillar jag med. Känns som Denise här tar upp ett aktuellt och viktigt ämne, att inte ställa upp och tolerera, att bli kontrollerad och kvävd i ett förhållande. Kan tänka mig att i tonåren är det lättare att hamna där, innan man fått mod att säga ifrån. Trots att det är ett tungt ämne i boken, så är den väldigt lättläst och lättsmält. Den är trevlig och underhållande för stunden. Perfekt för ungdomar att packa ner för en dag på stranden!

Britt-Marie Kullin

2017-06-14

Betyg

Betyg: 3,5 av 5.

Jag har läst nästan alla böcker som Denise Rudberg har gett ut. Alla vuxenböcker, och nästan alla ungdomsböcker. Och både dom hon har skrivit själv, och dom hon har skrivit tillsammans med andra.

Gillar hennes sätt att skriva lättlästa böcker, som känns moderna.

Hennes sex första böcker, två trilogier i chick lit-genren, tyckte jag mycket, mycket om. (Böckerna i den första trilogin heter Väninnan, Storlek 37, och O.S.A. Och böckerna i den andra trilogin heter Jenny S, Matilde, och Åse.)

Hennes, hittills, sex böcker i elegant crime-genren, tycker jag också mycket om, och det kommer en sjunde bok i serien, i oktober. (Här är en länk till min recension av den sjätte boken, På sex meters djup.)

Simone är den andra boken i trilogin Sthlmqueens. Den första boken heter Disa, och här är en länk till min recension av den.

Jag tyckte om Disa, även om jag kanske inte tyckte att den var riktigt lika bra som författarens tidigare böcker. Och jag tyckte ungefär detsamma om Simone, även om jag tyckte att kanske Simone var snäppet bättre än Disa.

Simone är kort, cirka 170 sidor, och mycket lättläst. Och jag rekommenderar den absolut för en stunds underhållningsläsning. Och jag ser fram emot den tredje och avslutande boken i trilogin.