Silverkronan

Jansson, Anna

| 2003

Flag from sv

553


Wilhelm Jacobsson försvinner spårlöst på Gotlandsbåten. Han är en småbonde som hankar sig fram, egensinnig och i ständig träta med sina grannar. Han är gift med ?byhoran?. Mona Jacobsson har alltid varit utsatt: Mobbad i skolan och med knäckt självkänsla. Hon blir med barn när hon är 15 år. ?Fader okänd.? Maria Wern och hennes kolleger Hartman och Arvidsson sommarvikarierar på Gotland. Den berömda Medeltidsveckan pågår. Fallet med den försvunne hamnar på deras bord. Under pågående utredning hittar en semesterseglare av en slump ett lillfinger i en plastpåse i vattnet. Några dagar senare är en äldre dam är ute och rastar sonens rottweiler. Hunden rymmer, börjar gräva i ett stenröse och gräver upp ett lik ? Wilhelms. Lillfingret är hans. Utredningen av mordet på Wilhelm står dock och stampar. Mördaren är fortfarande på fri fot och ytterligare mord inträffar. Vad har den gamla distriktsköterskan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Malin Sundman

2020-09-04

Betyg

Tyckte det var väldigt många lösa trådar, inte en av hennes bättre.

Betyg

För mig som inte är historieintresserad blev boken lite seg.

A

Anna Jensen

2015-04-12

Betyg

Ännu en mycket bra bok av Jansson!

Jasmina <3

2014-01-18

Betyg

Anna håller verkligen måttet.
Denna bok tycker jag var super bra och denna kan jag allt rekommendera till er andra =)

Blommiga Barbro

2013-09-14

Betyg

Bedrövligt dålig! Måste vara Anna Janssons sämsta.

O

Olga Lund

2013-02-08

Betyg

Det ska man faktiskt ge Jansson. Hon förbättrar sitt språk från bok till nästa. Bra flyt, fina beskrivningar även om handligen och särskilt slutet lämnde något mer att önska.

Betyg

I början när jag lyssnade fick jag backa ett antal gånger för det var så hiskligt många personer att hålla reda på. Men när jag väl fick kläm på släktskapen, gick det bra. Historia som blandas i berättelsen, om Valdemar Atterdag, tydligen någon dansk kund. Dock gör det hela lite snårigt och jag får inte riktigt grepp om det.I övrigt tycker jag deckaren får godkänt, men de förra var något bättre.

J

Jessica Appelqvist

2012-12-17

Betyg

Lite rörig emellanåt

Marianne Strandberg

2012-08-02

Betyg

Ökande spänning, riktigt rolig här o där. Älskar Gotland...

Carina Svensson

2012-07-26

Betyg

Seg i starten och lite väl mycket historielektion hela boken igenom. De tre första böckerna var mycket mer underhållande.

Monika W

2012-07-10

Betyg

Jag blev så glatt överraskad av förra boken i serien om Maria Wern, Må döden sova, som jag tyckte var så mycket bättre än de två tidigare. Tyvärr verkar Anna Jansson ha gått tillbaka till sin gamla stil i den här boken. Och faktiskt tycker jag nog att det mer liknar turistreklam för Gotland än en deckare. Men jag måste bara säga att första meningen verkligen är lysande. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2012/07/silverkronan-av-anna-jansson.html

Maria Mobiny

2012-03-27

Betyg

Bra och spännande