Silverapostlarna

Mårtenson, Jan

| 2016

Flag from sv

18


Wagners storslagna musik, Karl den Stores silverapostlar som kommit till Sverige som krigsbyte, utpressning, skattjakt och dödliga hot är ingredienser i det dramatiska händelseförlopp där Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren från Gamla stan, dras in. Den organiserade brottsligheten korsar hans väg med ödesdigra konsekvenser. Johan Kristian tvingas dessutom motvilligt ställa sig frågan om spöken finns. Får han svar? Från sin lugna vardag i antikaffären hamnar Homan i en ond cirkel. Hans flickvän Francine, som arbetar på Säpo, liknar Julia Roberts och har svart bälte i karate och hans konkurrent och vän Eric Gustafson, Köpmangatans svar på Oscar Wilde, ställer upp i Homans kamp för överlevnad. För att inte tala om hans siamesiska väninna, katten Cléo de Merode. Som vanligt levererar Jan Mårtenson en spännande kriminalroman där också konst, kultur och antikviteter har sin givna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marc Moore

2017-03-05

Betyg

Rätt oförarglig 50-tals deckare i nutid med en antikhandlare som leker Kalle Blomquist. God mat och dryck med en dos samhällskritik lite här och där. Helt okey underhållning.

Thommy Stenström

2016-09-19

Betyg

Min första Homan deckare och alltså mitt första möte med författaren Jan Mårtensson.

En bra bok som utspelar sig i konsthandlar miljö. Med antikviteter och mord om vartannat. Dessutom kryddat med lite spöken, otrohet, opera och knark.

Konstvärlden är för mig ett nytt område. Men allt det andra är vanliga ingredienser i deckare.

Jan Banan

2016-09-04

Betyg

Underhållande, men lämnar som vanligt inga djupare intryck efter sig.

Lena L

2016-08-15

Betyg

En riktigt bra Homandeckare. Bra intrig och som vanligt ett färgstarkt persongalleri.