Silke

Baricco, Alessandro

| 1998

Flag from sv

435


"Trots att hans far tänkt sig en lysande militär karriär för hans del, hade Hervé Joncour till slut kommit att tjäna sitt uppehälle genom ett ovanligt yrke som, ironiskt nog, hade något så mjukt och behagligt över sig att dess kvinnliga framtoning inte helt gick att dölja. För att tjäna sitt uppehälle handlade Hervé Joncour med silkesmaskar. Det var 1861. Flaubert höll på att skriva Salammbô, elektrisk belysning var fortfarande bara en hypotes, och på andra sidan havet var Abraham Lincoln i full färd med att utkämpa ett krig han aldrig skulle få uppleva slutet på. Hervé Joncour var 32 år. Han köpte och sålde. Silkesmaskar." Hervé Joncours yrke för honom till Japan landet vid världens ände och inom honom föds en obestämbar längtan."...en behagligt underhållande historia, skön och förförisk som det material som vävs av de tunnaste silkestrådar. Förtjusande helt enkelt."Örjan Abrahamsson,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna

2015-01-09

Betyg

Tycker om Bariccos språk, det flyter så lätt och är så vackert emellanåt med liknelser och målande beskrivningar. Hade behövt lära känna de olika karaktärerna mer på djupet för att boken verkligen skulle ha haft en riktig chans att fastna i mitt medvetande.

Sofia Grundtman

2013-12-11

Betyg

Fantastisk! Kort och gott.

Lotta Karlsson

2013-07-14

Betyg

En kort lättläst saga som inte gav något större intryck, En stark tvåa får räcka...

I

Inger Mårtenson

2011-12-07

Betyg

Tjaa, en märklig bok berättad som en saga typ "den lilla lilla gumman"

Elin Stenblom

2011-03-28

Betyg

Kort livsöde som griper tag i läsaren.

Lotta Berling

2010-08-05

Betyg

En vacker berättelse skriven med utsökt språk. Skenbart enkel, men det krävs verkligen fingertopsskänsla för att skriva så kort och ändå skapa så mycket stämning i berättelsen. Inte ett ord för mycket, inte ett ord för lite. Förförisk.

Axel Anfält

2010-06-16

Betyg

Kort men naggande god

Betyg

En av de vackraste böcker jag läst.

Lady Flanders

2010-02-07

Betyg

En liten pärla!

Ullis N

2010-01-15

Betyg

Med ett poetisk språk har Alessandro skrivit en vacker och sorgsen berättelse som jag misstänker kommer finnas kvar länge hos mig.