SIGNERAD: Nio liv

Schepp, Emelie

| 2020

Flag from sv

56


SIGNERAD UTGÅVA Flerfaldigt prisbelönta deckarförfattaren Emelie Schepp är tillbaka med den sjätte delen om den fascinerande åklagaren Jana Berzelius i Norrköping. En tidig aprilmorgon sprids en film på en ung man på Youtube. Han är misshandlad och har en sprängladdning fastsatt om kroppen. Polisen förstår att ett fruktansvärt öde väntar honom. De lyckas identifiera platsen men hinner inte fram förrän bomben exploderar. Det är den fjärde medlemmen i det kriminella nätverket Komados som har mördats på kort tid. Men rör det sig verkligen om samma gärningsperson? Kriminalinspektör Mia Bolander får hjälp av den nye utredaren Patrik Wiking att lösa fallen. Problemet är att ingen vill prata med dem. Ingen har hört något. Ingen har sett något. När Jana Berzelius dras in i utredningen inser hon att fallet har en direkt koppling till henne själv. Som åklagare har det alltid varit hennes...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Känns som läst det förut

Betyg

Spännande & bra deckare! Tar vid där Broder Jakob slutade! Bra driv i berättelsen!

Lollos Bokhörna

2020-12-18

Betyg

Hon har gjort det igen, levererat en helt galet spännande historia med Jana Berzelius i fokus. Jag sträckläste i princip boken och väntar redan på nästa del.

Jag tycker om den mer mjuka sidan som vi får se hos Jana, hon visar mer känslor än tidigare och är mer sårbar.

Historien som spelas upp framför mina ögon är spännande, oförutsägbar och hård. Det är gängkriminalitet och ganska brutala handlingar som vi får läsa om. Och så Janas historia. Jana som lever ett dubbelliv och inte vill bli avslöjad. Men någon är henne på spåren.

Emelie är bra på att skriva målande och gestaltande. Berättelsen känns levande och ännu mer kanske för att den utspelar sig i grannstaden, Norrköping.

Har du missat Emelies böcker så har du något att se fram emot. De är galet spännande!

ElinsBokhylla

2020-11-29

Betyg

Efter den stora cliffhangern i förra boken, Broder Jakob, så såg jag väldigt mycket fram emot att fortsätta läsa om Jana och gänget hos Norrköpingspolisen.
Trots att jag har längtat efter denna bok så fruktansvärt mycket så sölade jag mig igenom den lite, för jag ville inte att den skulle ta slut för fort men ändå ville jag läsa den.

Hur som helst, bokens handling tar vid cirka tre månader efter att förra boken slutade. Även om jag tycker att jag är väldigt bra insatt i serien om Jana Berzelius så var jag tvungen att färska upp minnet lite grann, för att komma in i rätt fokus när jag började i boken. Det var ju trots allt ett tag sedan jag läste förra delen och har sedan dess läst ett anal andra böcker emellan. Men med ett uppfriskat minne så var det hur lätt som helst att komma in i boken och hitta tillbaka till alla karaktärer.

Bokens handling är välskriven, intressant och spännande men den är också väldigt tragisk. Jag vill så gärna tro att saker som dessa inte sker barn och ungdomar i vårt land, vår stad men tyvärr sker det överallt och likaså i Sverige.
Trots att det är ett väldigt tungt ämne, gängkriminalitet och i så låga åldrar med, så har boken en otroligt viktig handling som jag ser dyka upp allt mer i deckargenren.

Precis som Emelie Schepp har sagt själv om boken så får man se Jana Berzelius i en helt annan tappning i denna bok, en mer mänsklig och skör person än vad hon tidigare har gestaltat henne som. Men jag tycker inte att det bara är Jana som har fått sig en liten uppdatering på personligheten, utan jag upplever även att Mia och Henrik har skiftat lite i hur de beter sig och agerar.
Vi fick se en väldigt skör och orolig Jana denna gång, något som jag uppskattade, det gjorde jag redan i förra boken och jag hoppas att det är ett spår som Schepp kommer att fortsätta på. Det gör Jana till en verkligare person, man får se personen bakom det hårda och starka skalet som hon visar inför alla. Det gillar jag!
Att få se relationen mellan Jana och Per är så fint, det känns som att Jana verkligen behöver Per och att han kan göra henne till en säkrare person. Säkrare inom sitt lugn och lycka, en del scener mellan dem var så fina att jag inte kunde låta bli att le!

Något annat som jag också gillade var att man fick veta lite mer om Mia Bolander och hennes privatliv, nu har man ju fått ta del av hennes privatliv tidigare med men nu ännu lite djupare. Det var även annorlunda att se Mia tillsammans med Patrik, det blev en helt annan dynamik än när hon arbetade med Henrik, jag föredrar nog Mia tillsammans med Patrik som arbetskollega.
Så över till Henrik, jag gillade storyn om Henrik och Jana. Hur Henrik febrilt försökte gräva efter information om Jana, hur någon för första gången ifrågasatte henne och hennes agerande, det var uppfriskande. Men som jag trodde så kom han ingenstans heller och det tror jag ingen kommer att göra förrän långt senare i serien och jag längtar dit. Vad jag däremot inte gillade var hur hans personlighet har skiftat från allra första boken till denna, jag tyckte om Henrik som karaktär tidigare men i och med denna bok har jag lite tappat intresset för honom och fångat upp intresset för Mia istället. Mia som jag har haft så svårt för i de tidigare delarna har nu vuxit sig lite större hos mig.

Emelie Schepp är en jäkel på att skriva spännande böcker med många tvistar, överraskningar och rappa dialoger. Denna gång var det inget undantag, varje kapitel är fyllt med spänning och intriger som får en att vilja läsa vidare och vips är boken slut. Man fastnar från första sidan och kan inte sluta läsa den, så bra!
Jag blir återigen imponerad över den kraft Schepp har genom att dra in sina läsare i hennes böcker, det är lika fascinerande som hennes storys!

Nio Liv av Emelie Schepp är en bok som har allt! Bokens mystik och spänning som blandas med känslor, fart, polisarbete och vassa miljöbeskrivningar är så bra att man längtar efter mer direkt efter att man läst klart sista sidan. Bokens cliffhanger gör att man vill läsa mer och mer, detta är verkligen en riktigt bladvändare som är svår att lägga ifrån sig!

M

Monica Bäckelin

2020-11-27

Betyg

Bra, spännande och välskriven. En bladvändare, jag sträckläste boken. Betyg 4,5

A H

2020-11-17

Betyg

.

L

Lena ss

2020-11-14

Betyg

Det behövs lite utveckling i böckerna om Jana B. Persongalleri på tomgång. Men när det kommer till häftiga upplösningar är Emelie Schepp en mästare!

Betyg

Det här är den sjätte boken om åklagare Jana Berzelius. En tidig morgon i april sprids en film på youtube på en ung man, han är svårt misshandlad och har en sprängladdning fastsatt på sin kropp. Polisen lyckas hitta platsen men hinner inte fram i tid och mannen sprängs i luften. Det här är den fjärde medlemmen i det kriminella gänget Komados som dödats....vad är det som ligger bakom dessa dödsfall?

Äntligen så kom den efterlängtade uppföljarn efter boken Broder Jakob och Emelie levererar ytterligare en riktigt bra bok. För mig tog det några kapitel innan flytet kom och jag fastnade i storyn. Denna bok tycker jag växer desto mer jag läser, författaren bygger upp intrigerna och spänningen och det går inte att lägga ifrån sig boken efter ett tag - en bladvändare. Jag älskar att läsa och följa historien om Jana, den spänning och mystik som finnas kring hennes liv är riktigt fascinerande. Det här är en lättläst och välskriven bok som är fylld med spänning mystik, intriger, hemligheter och gängkriminalitet.

Elisabeth Berglöf

2020-11-13

Betyg

Återigen fångar Emelie mig från första raden.
Vad är det då som gör att jag gillar Emelies böcker så mycket? För mig är det nog drivet i hop med det rappa språket och hennes konst att hålla läsaren på halster. Dock kan jag känna att själva grundstoryn i boken är den samma som i tidigare böcker, syster aktar sig för bror och klarar sig och så kommer cliffhangern på slutet. Kanske det måste till en förändring där i syskonrelationen mellan Jana och Danilo. Något måste hända.
Trots allt så älskar jag den här serien, de har blivit min familj på något konstigt sätt och den boken är en mycket spännande och fartfylld bok med intressanta vändningar.

Ett tips ha gott om tid för börjar du så lägger du inte ifrån dig den fören den är slut och då med en känsla av tomhet. Eller också gör du som jag. varvar läsning och lyssning för att man måste bara fortsätta. Man vill veta, vem och varför!

Britt-Marie Kullin

2020-11-10

Betyg

Betyg: 4 av 5.

annebannesbokhylla

2020-11-04

Betyg

Den här boken är helt gudomlig! Sätter författaren skriver på är magiskt. Efter andra sidan så var jag som fastlimmad i boken. En riktig bladvändare, olidligt spännande och efter varje kapitel ville mna bara läsa mer och mer. Den är exemplariskt välskriven om både karaktärerna, miljön och kriminella kulturen. Och hur unga så lätt kan dras in i kriminaliteten. Att också få in det privata hos några av karaktärerna var ett stort plus.