The year is 1954. U.S. Marshal Teddy Daniels and his new -partner, Chuck Aule, have come to Shutter Island, home of Ashecliffe Hospital for the Criminally Insane, to investigate the disappearance of a patient. Multiple-murderess Rachel Solando is loose somewhere on this barren island, despite having been kept in a locked cell under constant surveillance. As a killer hurricane bears relentlessly down on them, a strange case takes on even darker, more sinister shades--with hints of radical experimentation, horrifying surgeries, and lethal countermoves made in the cause of a covert shadow war. No one is going to escape Shutter Island unscathed, because nothing at Ashecliffe Hospital is remotely what it seems.
Även fast jag räknade ut boken efter en tredjedel var resten SÅ jävla spännande. Kanske blev den t.o.m. ännu bättre när man har svaren så tidigt i boken.
Spännande, smaskig och beskrivande. Men jag misstänkte från början (SPOILER ALERT!) att huvudpersonen egentligen var patient på ön och jag vet inte om det var författarens intention... Hade nog tyckt om den mer om jag inte var beredd på det.
Jag älskade denba psykologiska thriller, in i det sista viste jag jag inte hur det låg till. Filmen Shutter Island är bra men boken är bättre, det är så mycket som inte kommer fram i filmen.
Fyra minus ger jag Patient 67 i betyg. Jag gillar spänningen, den klaustrofobiska känslan av att vara fången på en ö, ingen väg därifrån. Stämningen är väldigt bra fångad, vädret, det farliga, det som lurar, vem kan man lita på.
Alla som gillar moderna deckare borde läsa Dennis Lehane. Inte bara Patient 67. Alla böcker i serien med AngelaGenarro och Patrick McKenzie är oerhört läsvärda. Definitivt en av de bästa deckarförfattarna de senaste 15 åren. Patient 67 håller en trollbunden till absoluta slutet - alltså sista sidan. SÅ bra.
Lättläst och småkuslig bok. Gillade upplägget och handlingen. Har inte sett filmen men känner att den kanske skulle kunna bli snäppet mer spännande än boken. Vill läsa mer böcker av denna författare.
För en gång skull känner jag att filmen gav mer än vad det gjorde att läsa boken. Filmatiseringen var perfekt, och boken kändes därmed lite... överflödig. Men det är en grymt bra historia, och det ska författaren ha credd för :)
Patient 67 fick stå länge i bokhyllan innan jag lät mig övertalas till att läsa den. Men när jag börjat kunde jag inte sluta. Boken är välskriven, intelligent och spännande, och nästan omöjlig att lägga ifrån sig. Jag tyckte inte om slutet, men det var det enda tänkbara, och jag hade blivit besviken om Dennis Lehane hade valt ett annat.
Mycket bra bok. och nu förstår jag filmen. Boken var tyvärr lite trög och svår till att börja med, därför inte en 5:a Slutet var...jaa, inte vad man väntat sig iaf. Spännande, en stark 4:a.
Den här boken börjar rätt trögt, man måste ta sig igenom halva innan den kommer igång men då gör den det med besked istället! Mycket spännande, kuslig och bra!
Det här är en av Lehanes allra bästa böcker. Den krypande obehagskänslan på ön och den spännande berättelsen gör det här till en bok som jag inte kunde lägga ifrån förrens den var slut.
Mycket bra bok, fast i den totalt. Såg filmen ett tag senare (Shutter Island) och blev så besviken. Bevisade ännu en gång att böcker är så mycket bättre än filmer!