Sherlock Holmes i Skräckens dal

Arthur Conan Doyles roman Sherlock Holmes i Skräckens dal - här i nyöversättning av Charlotte Hjukström och med efterord av Mattias Boström. En mystisk mordhistoria - godsägaren John Douglas hittas mördad på sin herrgård under gåtfulla omständigheter. Han är skjuten i huvudet med ett hagelgevär och så vanställd av skottet att han endast kan identifieras med hjälp av tatueringen, eller snarare brännmärkningen, på höger underarm. Sherlock Holmes undersöker brottsplatsen och gör sina iakttagelser som genast leder till omfattande slutsatser. Ett träningsredskap som mordoffret brukade använda sig av saknas. Han brukade träna med ett par hantlar - nu finns endast den ena hanteln i paret kvar, den andra saknas. Holmes har även anledning att misstänka att hans ärkefiende professor Moriarty är inblandad i brottet. Professor Moriarty är hjärnan bakom den organiserade brottsligheten i London. Han...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M N

2016-01-01

Betyg

Får en trea för att första halvan var bra men den andra halvan kändes malplacerad och utdragen. Hade det inte varit för andra halvan hade det blivit en fyra.

Marc Moore

2015-08-15

Betyg

Första delen var spännande och mysigt gotisk, men bakgrundshistorian är lite väl seg. Slutet känns ihop hafsat som om han hade en tight deadline.

Elisabeth E

2011-12-31

Betyg

Inte den bästa SH-berättelsen men klart läsvärd.

Oskar Henriksson

2010-08-16

Betyg

En något annorlunda Sherlock Holmes. Boken är i två delar, den första är ett klassiskt case, den andra en bakgrundsberättelse utan vare sig Watson eller Holmes. Men båda delarna är mycket bra på sina olika sätt. Inte den bästa Holmes då andra delen bryter av lite väl mycket från ursprungsstoryn. Men fyra stjärnor blir det ändå!

Betyg

Helt fantastisk!