Cora Sandels böcker om Alberte har blivit klassiska ? Alberte och Jakob, Alberte och friheten och Bara Alberte. Här presenteras de tre böckerna i en volym. Vi får följa den blyga familjeflickans väg bort från en konventionsbunden norsk småstad, till fattigt konstnärsliv i Paris, till kärleken som möjlighet och hot. Böckerna om Alberte ger en storartad skildring av åren kring sekelskiftet och fram till mellankrigstiden; och framför allt av en kvinnas svåra väg och av villkoren för hennes frihet.
2010-06-16
Betygsestimatet säger 5 men jag säger 3. Svårt att känna stor läsentusiasm för denna överkänsliga och nippriga kvinna. Visserligen fint skildrat om att vara skapande kvinna i en självupptagen manlig konstvärld, men det var seg och långdragen läsning
2009-10-06
Förmodligen den bästa serien som någonsin skrivits! Ingen bok är sämre än den andra, alla har samma flyt och känsla. Väntan på att livet ska börja.
2009-10-06
Världens bästa bok! Om flickan med potential att bli något stort, liksom de flesta andra människor, men som aldrig tar tag i sig själv. Underbar beskrivning av tonåren som ändå bjuder på hopp om framtiden även om livet just nu är förfärligt.