Seriemördare - I huvudet på ett monster

Greig, Charlotte

| 2009

Flag from sv

15


Varför fascineras vi av seriemördare? Det finns hos en del människor en fascination som givetvis anses stötande i ett samhälle där vi fördömer mord. Vad fascineras de av? Kanske av motiven. -Vad är det som får vissa människor att utföra perversa handlingar, och vad är det som gör att de dödar om och om igen? Charlotte Greig har valt ut femtio av världens mest ökända seriemördare, från Jack Uppskäraren till Ted Bundy, och genom att beskriva var och en av dem i detalj ser man likartade mönster träda fram. David Berkowitz och Anatoly Onoprienko växte upp som enstörningar och hämnades på samhället som de ansåg tagit avstånd från dem. Albert Fish och John Cristie dödade för den sexuella stimulansen, och Uppskärarna från Chicago och Richard Ramirez inspirerades av makabra ritualer som fick deras ondskefulla fantasier att övergå i en än mer djävulsk verklighet. Oavsett vilken bakgrund dessa störda...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

U

Ulf Pettersson

2012-04-15

Betyg

mer en uppräkning av olika monster än något nytt vetenskapligt om seriemördare, vilket jag hade förväntat mig

Louise A

2012-02-08

Betyg

Om det är översättningen eller att den bara är dåligt skriven, kan jag inte avgöra men dålig var den.

Betyg

Varje seriemördare få två till fyra sidor där allt sammanfattas från deras barndom tills dess de åkt fast. Spännande men de små sammanfattningarna efter varje kapitel kring vad som gör en ?Kannibal? eller ?dödsängel? kunde jag varit utan. Perfekt läsning för den som vill läsa lite då och då. Vill passa på att säga att det inte finns något alls om Charles Manson och att det därför är mycket dåligt att hans bild finns på framsidan. Men boken i sig var intressant.

Eyez Only

2010-03-10

Betyg

En mycket bra och intressant bok, men undertiteln är något missvisande: "Hur blev de sådana monster?". Man får nämligen ingen analys av VARFÖR de blev det. Detta är nämligen bara en enkel uppslagsbok som kortfattat beskriver Vem mördaren är, Vad han gjort, Hur han gjort det, När han gjorde det och slutligen när och hur han åkte fast och eventuellt avrättades. Det är givetvis inte dåligt på något vis, men jag hade väntat mig längre kapitel med mer djupgående psykoanalyser, typ. Att bara berätta att tex Ted Bundy växte upp här och gick i skola där och började mörda då, det räcker liksom inte. Men som sagt: som en enkel uppslagsbok för att få en snabb första överblick över de mest kända seriemördarna är det helt okej.