Sekten

En ung kvinna har blivit mördad och hennes lik uppbränt. Kvinnans bästa väninna är den som hittar henne död i skogen. De tillhör båda en kristen sekt som till omgivningens irritation har bosatt sig intill ett villa­område i den lilla norska staden Ski. Mordet på den 18-åriga Tina är fyllt av symboler och ledtrådar, nästan som taget ur en bok om profilering och rättspsykologi. För psykologen Sander Mørk och polisen Lisa Lunde blir den stora frågan: Är mördaren en impulsiv galning - eller en rationell, iskallt planerande mördare? När ytterligare ett lik upptäcks, upphängt i ett träd, på samma ställe som Tina hittades, så står det klart att mördaren arbetar mycket medvetet. Sekten är den tredje boken om Sander Mørk, psykologen och finsmakaren som uppskattar god mat, dyra viner och snygg design. "Jan-Sverre Syvertsen skriver bättre och bättre för varje bok, och denna gång glänser...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anneli Gustavsson

2013-07-31

Betyg

Har läst boken men blir inte riktigt på det klara med vad jag ska tycka! En "tung" bok att läsa. Kanske en bok som vinneri längden...

Jimmy Reardon

2013-06-30

Betyg

Några sidor sedan la jag ner. Ser att min negativa känsla delades av fler.

Cindy Kempe

2011-01-13

Betyg

Tycker mycket om Sander Mörk och även Lisas berättelser när de tillsammans löser brott! Däremot stör jag mig en del på att man alltid får detaljer om maten Sander äter, hans kulinariska upplevelser intresserar mig inte speciellt mycket. Annars en bok jag streckläste och verkligen uppskattade.

Ann Simonsson

2010-05-12

Betyg

Tja blev nog besviken på denna bok också..

* Mazuli *

2010-04-27

Betyg

Detta måste vara en av dem mest värdelösa deckare nånsin. Den var inte spännande för fem öre. Totalt meningslös.

E

Eva Bommelin

2010-02-11

Betyg

Den var inte bra alls. Den var snurrig och det var mest bara skrivet runt om inte själva händelsen. Dålig på med uppklaringen. Han kan skriva bättre.

Fiona *

2010-02-08

Betyg

Då jag från början har en negativ inställning till sekter, avstår jag att kommentera. Språket? Kunde varit skriven av vem som helst.

Kristina Simar

2009-12-11

Betyg

Ytlig och tråkigt skrivet.

A

anna lundberg

2009-09-22

Betyg

spännande hela vägen -läsvärd