Segla på ett moln

Bergin, Birgitta

| 2024

... en starkt gripande skildring av kvinnlig vänskap från barndom till vuxenliv. Författaren skriver med ett driv i språket som gör boken lättläst. En mycket välskriven och engagerande relationsroman. Helhetsbetyg 5, Briljant BibliotekstjänstNÄRA VÄNSKAP SÄTTS PÅ PROVEtt telefonsamtal från Chanelle förändrar allt i Tones liv. Under hela uppväxten var de bästa vänner, men gled senare ifrån varandra.Nu föreslår Chanelle helt plötsligt en segeltur tillsammans och för Tone låter det fantastiskt. Hennes man har lämnat henne, hennes trygga tillvaro har slagits i spillror och hon behöver lära sig att leva på nytt. Men det är först när seglatsen går mot sitt slut som hon får veta vad Chanelle egentligen är ute efter. Och Tone ställs inför ett livsavgörande val.Segla på ett moln är Birgitta Bergins första roman i en trilogi om kvinnlig vänskap. Hennes berättelser...

Lollos bokhörna

2024-06-02

Det här är första delen i Birgittas trilogi om kvinnlig vänskap.

Tone och Chanelle var vänner under hela deras uppväxt. Men sen gled de ifrån varandra, vänskapen rann ut i sanden och de tappade kontakten. En dag får Tone ett samtal från Chanelle och allt förändras. Kommer de att kunna återuppta sin vänskap igen?

Jag tycker om att läsa om relationer och Birgitta skildrar det så bra i sina böcker. ”Segla på ett moln” är en stark och berörande bok med mycket innehåll som väckte många tankar hos mig. Många av de tankar som kom upp kände jag att jag ville diskutera med andra. Bra bokcirkelbok med andra ord!

Birgitta skildrar vänskapen mellan de två kvinnorna så levande och insiktsfullt. Det finns hemligheter som måste upp till utan och vändningar jag inte riktigt såg komma. Fint skildrade relationer och miljöer som bidrar till en varm läsupplevelse. Det här är en bok jag inte ville läsa för snabbt, den är värd att få ta tid. Låta berättelsen sjunka in, lämna ett avtryck och en fundering.

”Segla på ett moln” är en bok med både glädje, sorg, ilska, frustration och allt däremellan. En bok jag kommer att tänka på länge. Och det är det bästa Birgitta har skrivit. Längtar redan till nästa del i trilogin.

Tone och Chanelle var bästa vänner under uppväxten men har sen glidit ifrån varandra. En dag ringer Chanelle och frågar om Tone vill följa med på en segeltur längs västkusten. För Tone låter det fantastiskt då hennes man lämnat henne och hennes trygga tillvaro slagits i spillror. När segelturen börjar närma sig sitt slut då får Tone veta vad Chanelle egentligen är ute efter och Tone ställs för ett livsavgörande val.

Wow vilken fantastisk bok! Jag blir berörd och tagen av denna story. Birgitta har kommit att bli en av mina favoritförfattare och jag älskar hennes böcker och hennes sätt att skriva får mig som läsare att dras med i underbara läsupplevelser. Det här är den första boken i en kommande triologi om kvinnlig vänskap. Redan från första sidan dras jag in i denna historia som handlar om vänskap, livets skildringar, otrohet, liv och död. En stark och fängslande relationsroman som väcker tankar om vänskap och att vårda sina relationer. Ser fram emot kommande böcker i denna serie.

Pia Gummesson

2024-05-30

Läs den får ni en fin läsupplevelse skriven av duktiga Birgitta Bergin

Britt-Marie Kullin

2024-04-22

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Författaren Birgitta Bergin har tidigare gett ut femton böcker, och jag har läst fjorton av dom, och tyckt mycket om dom allihopa. Den här boken, Segla på ett moln, hennes sextonde bok, är den första boken i en planerad trilogi som kallas Kvinnlig vänskap. Jag tyckte om den här boken, som var lättläst och berörande, och jag kommer nog att läsa dom kommande böckerna i serien. Kan rekommendera boken. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Anna Maria Käll.