Secret Garden

After the death of her parents, Mary is brought back from India as a forlorn and unwanted child, to live in her uncle's great lonely house on the moors. Then one day she discovers the key to a secret garden and, like magic, her life begins to brighten in so many ways.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

F

Frida

2020-01-12

Betyg

Den hemliga trädgården handlar om Mary Lennox, en nioårig engelsk flicka som bor i Indien. Mary blir plötsligt föräldralös och skickas till England för att bo hos sin farbror. Det är en föräldralös, bortskämd och misslynt flicka som kommer fram till farbroderns gigantiska hus. Mary har vuxit upp utan kärlek och har inte mycket till övers för andra människor, men hon fattar snart tycke för allt fler människor i sin närhet. En nyckel till en hemlig trädgård öppnar upp en helt ny värld för Mary och kommer att förändra allt för både henne och dem som står henne närmast.

Den hemliga trädgården av Frances Hodgson Burnett är en klassiker för barn. Den har ett fint budskap om vänskap, glädje och att ren magi kan uppstå om en bara vågar släppa in andra människor

Pernilla Lindholm

2015-09-19

Betyg

Helt okej bok för lite äldre barn. Den kommer aldrig riktigt igång dock...

Ally Regins

2014-07-04

Betyg

Det händer absolut ingenting, ändå är den väldigt mysig

Alekzandra K.

2013-06-06

Betyg

Underbar bok. Välskriven, genomtänkt och bra. Den handlar om att växa upp.

Engelska Väninnan

2012-06-21

Betyg

En sedelärande berättelse om hur nyttigt det är att vara ute i naturen. Första hälften var en riktigt söt historia, men till slut blev det hela alltför puttinuttigt och jag lade ifrån mig boken.

Annelie S

2012-06-19

Betyg

Läste boken som barn och minns att jag tyckte den var JÄTTEbra. Läste nu om den med min dotter som också tyckte den var JÄTTEbra. Som vuxen måste jag tyvärr säga gääsp

Jasmina <3

2011-09-13

Betyg

Gillade denna bok =)

R Lindqvist

2010-12-28

Betyg

Återigen hade jag för höga förväntningar på en barnboksklassiker. Men den här är väldigt bra. Det låga betyger kommer sig av att jag hade tråkigt när jag läste. Det kändes ungefär som att vara tillbaka i skolbänken, att tvingas läsa långsamma böcker där man vet vad som ska hända på slutet. Men ändå en varm historia med tydlig utveckling och moralkaka på silverfat.

Fiona *

2010-10-12

Betyg

Enbart för Robert Ingpens underbara illustrationer.

Jenny Li

2010-08-27

Betyg

En av barndomens läsupplevelser som verkligen lever kvar i minnet. Älskade den - både som bok och som radioteater!

Sara Johansson

2010-08-05

Betyg

Det var väldigt länge sedan jag läste den men kom ihåg att ja tyckte den var okej..

Sarah Marklund

2010-07-07

Betyg

Underbart inläst med fantastiska variationer i de olika karaktärerna.

L

Litet Monster

2010-06-07

Betyg

En mycket bra bok som jag har läst på både svenska och engelska. Absolut värd att läsa enligt min mening.

Sofia Åkerberg

2010-01-24

Betyg

Den tredje i raden av Burnetts barnböcker som tydligt propagerar att det man skickar ut i världen får man också tillbaka. Om man bara tror på sig själv och inte är elak får man till slut sin belöning. Inte minst alla hundra miljoner trädgårdsanalogier och Colins självbekräftelser visar tydligt Burnetts svaghet för teosofiska funderingar. Även den här är charmig, inte minst eftersom Mary Lennox inte alls är lika präktig som Sara Crewe i A Little Princess, men jag är ändå inte riktigt lika svag för den som den förutnämnda. Möjligen för att det på slutet blir lite väl andligt.