The electrifying thriller from the writers of BBC4 Swedish TV drama SEBASTIAN BERGMAN and the creator of the hugely successful series THE BRIDGE.
Den hr serien har vldigt mnga lst. Och gillat. Sjlv sg jag frsta ssongen av TV-serien (d hette den Den frdmde) nr den gick p SVT 2010 och det enda jag kom ihg var svinplsen Sebastian Bergman och den allra sista scenen. Egentligen hade jag ingen strre lust att lsa bckerna, men p ngot stt har de flyttat in i min hylla. Ls mer p min blogg
2018-07-15
Frsta boken i serien om Sebastian Bergman och enligt mitt tycke den bsta av de tre som jag lst. Det r ingen strre litteratur men helt ok fr att vara deckare. Det r spnnande och ganska vlskrivet med karaktrer som, ven om Sebastian r en riktig skit och en konstig typ,knns verkliga. Det r ok lyssning i bilen fr en pendlare som jag.
2016-01-22
160118: Svag tva! Fastnade inte alls fr karaktrerna trots att frfattarna jobbar p att gra Sebastian intressant.
2015-02-09
Den bsta boken i serien, enligt mig. Jag lste ut den p en dag och jag tycker inte att den var s frutsgbar och sjlvklar som vissa andra bcker kan vara.
Det frdolda av Hans Rosenfeldt och Michael Hjort r en otroligt spnnande bok. Frfattarna r skickliga p personportrtt och det r inte utan att jag tycker mycket illa om en av personerna i boken, medan jag knner sympati fr andra. Ls hela recensionen hr: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/02/09/det-fordolda-av-hans-rosenfeldt-och-michael-hjorth/
Otroligt spnnande bok! Ls hela recensionen: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/02/09/det-fordolda-av-hans-rosenfeldt-och-michael-hjorth/
2013-06-24
Typiskt medelmttig deckare, varken bra eller dlig, bara trevlig sommarunderhllning!
2013-06-11
Boken r vlskriven med mnga detaljer. Boken r spnnande och hela tiden misstnker man ngon utan att gissa rtt.
2013-02-03
Vlskriven, spnnande och svr att lgga ifrn sig. Jag kommer definitivt att lsa mer av det hr frfattarparet!
Enkelt och tydligt, en deckare bearbetad till lttlst. Frst tyckte jag att det var lite vl mnga personer att hlla reda p, sedan vande jag mig - och det finns en personlista p frsta uppslaget s att det ska vara enkelt. Bearbetningen r bra, boken fungerar som en deckare ska. Rekommenderas absolut till ngon som kanske inte har s ltt att ta sig igenom en lngre text, men som kan tnkas gilla deckare - det r en bok att fastna i.
2012-06-26
Det var en fngslande och bra bok s lite acceptans fr de mer lngskta inslagen kan jag vl bjuda p d. Och jag tyckte karaktrerna och samspelet mellan dem var bra!
2012-06-16
Rtt s trist bok egentligen. Spnnande jo vars men inget srskilt med den. P vissa stllen har de ftt till det. Slutet r bst.
2012-06-05
Boken r trots den ibland odrgliga huvudpersonen en riktigt spnnande bok! Tar flera ovntade vndningar och nr nstan upp till en 5:a i betyg.
det r inget fel p boken. den r bra skriven, jag gillar intrigen och slutet hade jag absolut inte p knn.
men, och det r ett stort men, jag tycker boken r ngot fr lngsam, det tar helt enkelt fr lng tid innan jag kommer in i boken och ven fr utredarna att kommer ngonstans i utredningen. jag skummar mnga stycken och knner mig bara trtt p sebastian.
sedan saknar jag den deckar-knsla som vill ska infinna sig, knslan som gr att man lser sida efter sida och inte kan sluta. jag knner dock p mig att jag kommer lsa andra boken och detta bara pga av den cliffhanger som sista sidan ger.
2011-11-05
Mord frn frsta sidan. Flera berttelser i en men relativt enkelt att hlla isr. Sex, mord och egen vinning Ingredienser som driver historien framt. Enkelt sprk strckls.
2011-09-29
Jag gillar att huvudpersonen r rtt s osympatisk, det gr boken lite annorlunda och fungerar ven som en drivkraft fr handlingen. Sjlva mordhistorien r sdr. Slutet gr mig nyfiken p nsta bok.
En helt ok debut av detta frfattarpar. Det r en ganska klassisk kriminalroman som det finns dussinvis av. Jag r dock personligen inte s frtjust i att de slnger in en huvudperson, Sebastian, som r s genomgende elak och spydig. Det r intressant ett tag men sedan blir det bara pinsamt och ej trovrdigt. Betyget blir en svar 3:a.
2011-04-11
Helt OK deckare, lyssnade p den som ljudbok, vl inlst av Niklas Falk. Handlar om ett mord p en 16-ring, hans skola, lrare. ven flera spnnande personer i polisgnget ffa Sebastian Bergman som man trots allt knner fr. Lite vl hftigt slut tycker jag allt, s liten kan ju inte vrlden vara!