Se till mig som liten är

Öhrlund, Dag

| 2018

Flag from sv

49


En sommarfredag i Stockholm: Ewert Truut är nära att bli skjuten av en desperat tonårsflicka. När hon avväpnats och förts till sjukhus visar det sig att någon skurit av hennes tunga. Något dygn senare blir en av Ewerts vänner brutalt mördad och verkligheten vänds upp och ner, inte minst när det visar sig att det finns en koppling mellan flickan och hans vän.När Ewert börjar nysta i trådarna dras han in i en ljusskygg härva av prostitution, människohandel och barnarov. Han hotas till livet och känner också ett tryck från höga polischefer som vill lägga locket på utredningen. Vilka krafter slåss han mot? Vem, eller vilka, försöker tysta honom?Samtidigt drabbas hans nära och kära av andra kriser och Ewert  Truut får anledning att ompröva sina fördomar och tänka på hur mycket livet är värt.Den buttre och tjurige men innerst inne kärleksfulle...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Johanna Åberg

2018-10-18

Betyg

Fantastiskt bra bok!!! Blev mer och mer spännande ju längre man läste. Svårt att lägga boken ifrån sig! Ville aldrig sluta läsa....

Betyg

Olidligt spännande! Vill läsa mer om Ewert Truut, denne udda figur i deckarvärlden.

Mikael Linder

2018-05-03

Betyg

Överlägset bäst i serien. Mera tyngd och substans i handlingen än i karaktärernas sexliv. Bra, stark trea.

Jan Banan

2018-03-21

Betyg

Riktigt bra serie Öhrlund har fått till. Jag kan till och med sträcka mig så långt som att säga än att den är minst lika bra som sin danska inspirationskälla, Adler-Olsens serie om avdelning Q. Skön värme i huvudkaraktärerna och när nu författaren tagit bort de onödigt smaskiga detaljerna i sexpartierna, så är det hela i det närmaste fulländat. Mycket stark 4:a i betyg!

Anita H

2018-02-07

Betyg

.

Minna Matson

2018-01-28

Betyg

Sexscenerna är inte lika många eller heta i denna Truut-bok så jag tror att Dag Öhrlund lyssnat till sina läsare och minskat av en del. De som är kvar är dessutom bra. Jag älskar Ewert och kärleken växer för varje bok. Persongalleriet är bra och intressant och det finns mer att bygga på. Dessutom är kriminalhistorian spännande och intressant. Jag vill ha mer.

J

Betyg

Spännande, underhållande och fängslande!

E

Evasbokhylla

2018-01-23

Betyg

Det är svårt att inte tycka om den buttre men innerst inne kärleksfulle
Ewert Truut och efter denna bok tycker jag ännu mer om honom. Hade det inte varit så mycket sexdetaljer i boken hade det lätt blivit betyg fem.