Scarabeo : en florentinsk fälla

Giuttari, Michele

| 2008

Flag from sv

12


Kommissarie Ferrara rycker ut med sitt team till en antikvitetshandel i ett av stadens pittoreska kvarter. Innehavaren har blivit brutalt mördad men inget i antikhandeln verkar rört eller stulet. Bakom ett skåp hittas så småningom en gömd och hittills bortglömd tavla av mästaren Velazquez. Kan den rariteten ha varit motivet? Men det finns ytterligare något som förbryllar: I den döde mannens ansikte finns ett tecken ristat. Det ser ut som bokstaven F. En kort tid efter mordet får kommissarie Ferrara ett kryptiskt anonymt brev där det talas om tecken och att "den första ska vara den sista". En dödlig bokstavsjakt tar sin början, det första mordet följs av flera och varje offer har fått olika bokstäver ristade i sina ansikten. Ett mönster tar samtidigt form: de döda var alla homosexuella.Men det finns också en annan gemensam nämnare. Den stavas F E R R ... Ferrara inser snart att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Per Appelgren

2009-11-16

Betyg

För oss som gillar Toscana är det lätt att dras till den här boken. En mystisk deckare i Toscansk mijllö - kan det bli bättre? Jag sätter betyg tre på boken. Den är läsvärd, dofterna, maten, miljöerna finns där och är ganska väl skildrade. Intrigen och porträtten lämnar dock en del att önska. Idén är spännande, men varken expositionen eller finalen är särskilt intressanta. Dessutom anar man en anstrykning av Konspiration involverande Katolska Kyrkan och det ämnet känns minst sagt uttjatat. Kommer det fler böcker av Giuttari på svenska kommer jag att läsa dem, men jag vill se mer av deckare och mindre av Dan Brown.

Lena L

2009-07-25

Betyg

Den kan läsas lika mycket för sina miljöskildringar från Florens som som för sin spännade historia. Ännu en bra italiensk deckare.