ret var 1983. Fyra hormonstinna och halvgalna energiknippen exploderade p postpunkrockscenen i Los Angeles. De blev snabbt knda fr sina kaotiska spelningar och den rasande hardcorefunken. Nu mer n tjugo r senare r Red Hot Chili Peppers ett av vrldens strsta band. Trots interna stridigheter, drogproblem och otaliga medlemsbyten, har sngaren Anthony Kiedis alltid funnits med under den vanvettiga frden. Scar Tissue r Anthony Kiedis uppriktiga och skakande sjlvbiografi. Vi fr flja hans barndom i ett lantligt Michigan, hans stkiga tonrstid hemma hos sin knarklangande far i LA, hans stndiga jakt efter nya kickar och musikalisk framgng. Scar Tissue handlar om besattheten av kvinnorna och musiken, kampen mot drogerna och hur man lyckas behlla integriteten som hyllad rockstjrna. Det r en ilsken sorgesng ver LA:s grymma och nergngna sidor och en passionerad berttelse...
2018-10-25
Den bsta musikbiografin jag lst hittills. Historien brjar i AKs barndom och fljer honom genom livet, bde i RHCP och privat. Det r mycket om musiken sklart men det r personligt och ppenhjrtligt berttat i delarna som berr privatlivet, med krleken, drogerna och hjrnspkena som plgat honom. Inget glorifierande av rockstjrnelivet och drogerna p ngot stt, snarare tvrtom. Rekommenderas starkt!
2016-10-13
RHCP r mitt favorit band utan tvekan, men det hr var inte en srskilt rolig bio...Den blev till slut tjatig och lite ytlig, jag saknar ngon djupare insikt i vem han r.
"Scar Tissue r en ilsken sorgesng ver LA:s grymma och nergngna sidor och en passionerad berttelse om hngivenhet och om att ge sig hn - till vilket pris som helst. En berttelse som bara kan utspela sig i Hollywood. Det hr r Anthony Kiedis story, med rrvvnad och allt.!" (cdon.com) En sjlvutlmnade bok av och om sngaren i Red Hot Chili Peppers och inkluderar mycket droger, sex, gldje, sorg och dd.
2010-12-10
Anthony Kiedis r och har alltid varit en personlig favorit fr mig. Hans bok r helt underbar och det r fantastiskt hur bra han har ftt ihop alla minnen till en bok. Den flyter p!