Astrid Lindäng har alltid gjort rätt för sig. På jobbet, i familjen, i samhället. Ändå står hon en dag i tingsrätten dömd till dagsböter och med en stark rekommendation att söka någon form av aggressionsterapi.Vad var det egentligen som hände efter den där morgonen då hennes man packat sina väskor? Hur kunde ett åskväder ändra allt hon trodde sig veta om sig själv? Och kan vänskap överleva trettio år av tystnad?Medan Astrid söker bland sanningar och lögner i sitt liv står det allt klarare vilka konsekvenserna måste bli.
Jag har läst Maria Adolfssons böcker om Doggerland och tyckt mycket bra om dessa. Denna boken är inte alls i samma genre och gör mig lite besviken. Början är trög att komma in i och det ältas en hel del. Huvudpersonen har just blivit lämnad av sin man och vi får följa hennes väg till att läka och frigöra sig från sorgen. Bl.a. går hon regelbundet hos en psykolog. Först efter ungefär halva boken börjar det klarna och gå framåt. Slutet är bra och gör att man ändå lämnas med en skön känsla av boken. Men tro inte att detta är en deckare, då blir du besviken!
Betyg: 4 av 5.
Jag har läst tre böcker tidigare av författaren Maria Adolfsson. Den fristående boken …alla för en, och dom två första delarna i Doggerland-serien, Felsteg och Stormvarning. Och jag tyckte om alla tre böckerna.
Nu har jag läst författarens senaste bok, Sanning, lögn och konsekvens, som är helt fristående från hennes tidigare böcker. Och den är helt olik Doggerland-serien, eftersom den här boken inte är någon deckare, utan en roman.
Jag tyckte om boken, som man väl kanske kan kalla för ett skilsmässodrama. Boken är välskriven, tänkvärd, ibland lite gripande, och ibland lite rolig. Och jag kan absolut rekommendera den.
Jag varvade e-boksläsning med ljudbokslyssning, i 1,25 hastighet, bra inläst av Marie Richardson.