Sanning eller konsekvens

Thor, Annika

| 1997

Flag from sv

189


Jag kunde ha sagt nej. Nej, jag vill inte. Det kunde jag ha sagt. Jag hade inte behövt lura med mig Karin till Fannys fest. Jag kunde ha sagt nej. Det finns en orsak till allt jag har gjort den här hösten. En orsak eller en förklaring. Men jag var inte tvungen. Jag valde själv. Jag kunde ha sagt nej. Men det gjorde jag inte. Kommer hon någonsin att förlåta mig?När Nora börjar skolan är ingenting som vanligt längre. Sabina, som varit hennes bästa kompis sedan de var små, vill plötsligt bara vara med Fanny och klassens tuffa gäng. Karin vill vara med Nora. Men vill Nora vara med Karin? Nora dras in i en härva av lögner, hemligheter och intriger. Till slut sviker hon Karin och blir medskyldig till en grym hämnd.Premiär som film hösten 1997Sanning eller konsekvens handlar om vänskap och svek, om att bli vuxen och ta ansvar för sina handlingar. Den handlar om att välja, och om hur svårt det kan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Arberesha Sabani

2017-11-21

Betyg

I denna berättelser får vi följa Noras resa som har precis börjat sexan. Hon börjar nu ändra sitt beteende och sin klädstil för att passa in i och vara en av de populära. Det var längesedan jag läste denna och använda det med min klass. Det är en riktigt bra bok där vi får möta olika personligheter vilket gör att jag som person kan sätta mig in i deras liv. Även om den är en ungdomsroman så rekommenderar jag er att läsa den. Lite för att se hur dagens ungdomar har det men även kunna förstå världen.

Blommiga Barbro

2013-10-02

Betyg

En välskriven, lättläst, intressant och även spännande bok som passar vuxna lika bra som ungdomar. Den tar upp många viktiga dagsaktuella ämnen som mobbning och behovet av att passa in. Rekommenderas varmt!