Sandvargen

Lind, Åsa

| 2002

Flag from sv

121


När Zackarinas mamma och pappa inte vill leka med henne går hon ner till stranden och pratar med Sandvargen i stället. Han har alltid tid och lust att göra något kul. Sandvargen är glittrig och sandgul och har funnits i evighet. Han har fantastiska saker att berätta, och han förklarar så bra sånt som Zackarina inte förstår. Till exempel att blåmärken är medaljer som man får när man har gjort något våghalsigt. Sandvargen är också bra på att övertyga Zackarina om att hon inte behöver vara rädd för monster ch mörker. Fantasifullt och språkligt nyskapande med rim och alliteration, lagom äventyrligt för de yngre barnen. 5-7 år. Många läsare kommer att känna igen sagorna eftersom Sandvargen redan har sänts i radio. Utbildningsradion producerade radioprogrammen. Åsa Linds bok om Sandvargen delades 2003 ut till landets alla sexåringar i samband med Världsbokdagen....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

F

Forsenskolan 4B

2021-11-17

Betyg

En bok för lite mindre! Rekommenderar från 8 och neråt

Betyg

Detta är en fin bok som vi plockar fram varje sommarlov och läser. Det har blivit en klassiker för oss.
Vi tycker om att boken inbjuder till samtal och nya saker kommer upp varje gång. Dessutom är det fina illustrationer.

S

Sandra Henningson

2019-01-11

Betyg

Barnen älskar denna bok!

Ebba Lundqvist

2017-01-25

Betyg

Bättre

Maria Sundin

2015-05-01

Betyg

Helt enkelt underbar!

Karin Almén

2015-03-26

Betyg

En jättefin högläsningsbok!Älskar den!

F

felicia liewendahl

2014-06-03

Betyg

det är en bra bok som är spännande jag gillar den boken

Sam Berling

2013-08-08

Betyg

Sandvargen bor i sanden. Zackarina och Sandvargen är bra vänner och de är snälla mot varandra och de pratar om roliga och viktiga saker. Blåmärken är modighetsmedaljer - det brukar jag tänka på när jag får nya blåmärken.

Carina Rejmus Cohen

2013-01-23

Betyg

En fantastiskt fin bok. Uppskattade Sandvargen lika mycket som min då 5-åriga dotter vid högläsningen innan nattning.

Lotta Berling

2010-08-01

Betyg

Åsa Lind lyckas verkligen berätta ur barnets perspektiv. Det är filosofiskt, fint och fantasifullt. Tillsammans med Sandvargen funderar Zackarina över bland annat arbete, blåmärken, språk, oändligheten, sprattel i benen, mörker och tjat. En bok för alla åldrar; min tvååring hade tvärs emot mina förväntningar tålamod att lyssna när jag läste högt, jag som är 33 njöt även av att läsa tyst för mig själv och på biblioteket har jag träffat flickor i tioårsåldern som letade efter fler böcker om Sandvargen.

Emma Salomonsson

2010-04-16

Betyg

Har du ett barn i högläsningsåldern hemma så skynda dig till bokhandeln efter denna skatt. Den berikade hela min familjs liv i en månad. En bok som inte minst får oss som föräldrar att tänka efter hur ett barn kan uppfatta våra ord och handlingar. Lagom långa kapitel och många stunder av skratt och eftertänksamhet.