Samvetets röst

Fielding, Helen

| 1999

Flag from sv

143


Rosie är anställd på en PR-byrå i London och förtrollas av den glamourösa kändisvärlden. När TV-stjärnan Oliver upptäcker henne blir hon ett lätt offer. Han är lite äldre, världsvan och en erfaren förförare. Rosie anar inte att Oliver har för vana att förstöra sina kvinnors självförtroende. Det börjar med påpekanden om hennes klädsmak och städvanor och snart är det medvetet elak kritik av hennes utseende och personlighet. Sakta men säkert knäcker han Rosies självkänsla. Till sist ser Rosie bara en utväg: att fly. Om hon inte ska förvandlas till en jämrande knähund måste hon lämna Oliver och London! Av en ren tillfällighet får Rosie jobb i ett flyktingläger i Afrika och finner till sin förvåning att hon är perfekt som administratör och känneratt hon äntligen gör något viktigt. När rykten om missväxt och hungersnöd i grannlandet når Rosie försöker hon få fram mat och medicin från...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Charlotte B

2010-12-06

Betyg

Samvetets röst är inte som Helen Fieldings andra böcker. Samvetets röst är mycket mer allvarlig än dom andra eftersom det handlar om krig och svält. Men hon kunde ha gjort slutet lite bättre.

Sara Hagström

2010-05-07

Betyg

Dålig i början
Bra i mitten
Dåligt slut
Så på hela tagen rätt dålig, orkar man inte med dåliga slut är detta fel bok!

T

Tina Svensson

2010-03-24

Betyg

Detta blev en stor besvikelse! Tre fjärdedelar av boken handlar bara om krig och elände. Jag har i och för sig inget emot böcker som tar upp allvarliga ämnen, men om jag ska läsa en sådan bok vill jag vara förberedd på det. På bokens baksida står det att den är ?bitsk, rolig, omtumlande? och det är helt och hållet falsk marknadsföring! Största delen av boken består av hjärtgripande beskrivningar av hur dåligt folket i Afrika mår, med krig, svält och elände. Det tycker i alla fall jag inte passar ihop med ord som bitskt och roligt.
För fler recensioner av böcker som jag läser, se min blogg:
http://recensenten.bloggproffs.se