Samtal med vänner

Rooney, Sally

| 2017

Flag from sv

52


Frances är en skarp och distanserad student och praktikant hos en litterär agent i Dublin. Hennes bästa vän och före detta flickvän är den vackra och självupptagna Bobbi. Under en poesikväll träffar de fotografen Melissa och hennes skådespelande man Nick. Frances imponeras mot sin vilja av det äldre paret och det som börjar som en ironisk och oskyldig flirt med Nick leder snart till en djupare relation. Ett skådespel av skiftande lojaliteter och kärleksförbindelser byggs upp mellan de fyra och när relationerna med Nick, Frances olycklige far och Bobbi börjar skaka får Frances allt svårare att behålla sin kyliga distans.Samtal med vänner är en roman om avundsjuka, klass, sex, politik, vänskap och kärlek i samtiden berättad med stor tonsäkerhet och värme. ?Sally Rooney skriver exakt som så många unga författare, både svenska och internationella, önskar att de kunde skriva...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Fascinerande sträckläsning.

Emma Fägerlind

2018-03-24

Betyg

Får mig att tänka på Maken (som nog är min favoritbok). De är väl egentligen inte så lika, men någonting är det... Hursomhelst fantastiskt bra! Ville inte sluta läsa. Skulle kunna läsa den igen.

Gunnel Lindström

2017-11-20

Betyg

Tror jag är för gammal för att uppskatta denna bok. Ointressant.

cina eriksdotter

2017-11-03

Betyg

https://deckarbibblon.com/2017/09/10/samtal-med-vanner/

Zack Simone

2017-09-18

Betyg

Snyggt skriven och hårt ansad. Inget runt omkring. Bara den centrala kärlekshistorien. Cool huvudperson.

V

Villivonkansbooks

2017-09-17

Betyg

Frances och Bobbi är bästa vänner och även ex till varandra. Under en poesikväll träffar de fotografen Melissa och hennes man skådespelaren Nick. Deras möte leder snart till en djupare relation.
Samtal med vänner är en bok där jag direkt kastas in i handlingen och dras med. Den känns nästan som en film, dialogerna och handlingen är så pricksäker och direkt. Den fångar samtiden på ett väldigt bra sätt. Boken är aningens förutsägbar, då man redan tidigt anar vart det bär med Frances och Nick relation. Men det är inget som stör, utan mer som det kändes att man fick rätt i sina aningar. Boken är en sån bok som lever kvar och kommer fastna i minnet, även efter den är slut. En bok som jag vill diskutera med vänner om. Skulle gärna se en fortsättning på den.