Samtal i Katedralen

Det är femtiotal och diktatorn Manuel A Odría håller Peru i ett järngrepp med vidriga metoder: förföljelse av oppositionella, utpressning och repressalier mot politiska motståndare med militära maktmedel. Journalisten Santiago Zavala stöter ihop med sin fars gamle chaufför, Ambrosio, och tar med honom till baren ”Katedralen” där Limas utslagna brukar träffas. Under fyra timmar sitter de båda männen och pratar och dricker samtidigt som de försöker besvara frågan: När gick det egentligen åt helvete för Peru? Santiago vill också få reda på om hans far, Don Fermin, var ansvarig för mordet på en känd politisk motståndsman. När han fyra timmar senare vacklar ut från baren, ordentligt berusad, är han inte mycket klokare.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Kenneth Olausson

2011-12-10

Betyg

Två män möts igen från de olika håll livet fört dem. I den skärningspunkten ser vi deras liv, men också ett lands utveckling. I tystnaden dem emellan, i det outsagda, hör vi hur de gamla sveken, hemligheterna och lögnerna blir de nuvarande.

Anna Dybeck

2011-03-02

Betyg

Gud så tråkig, helt obeskrivligt trist. Jag gav upp på sid 126 och då hade jag kämpat så länge bara för att det var bokcirkelbok...

Anette Karjalainen

2011-02-21

Betyg

Den här översättningen gör mig sömnig. NÄR ska svenska översättare lära sig behandla böcker med VÄRDIGHET?