Samlade dikter

Andersson, Dan

| 2014

Flag from sv

457


Dan Anderssons dikter kretsar ständigt runt de stora livsfrågorna - kärleken och döden, lidandets mening, synd och skuld, Guds existens, den sociala nöden. Han blev aldrig en etablerad eller sanktionerad poet under sin livstid, men generationer av svenskar har tagit honom till sitt hjärta. Idag är han en av Sveriges mest älskade, lästa, tonsatta och sjungna poeter. I den här volymen presenteras hans samlade lyriska produktion.Omslag med inspiration från äldre tiders tapeter Omslagen till höstens klassikersläpp är skapade av formgivaren Sara Acedo med inspiration från gamla originaltapeter. Tanken är att tapeterna på ett lekfullt sätt ska knyta an till diktarna på olika sätt ? tidsmässigt eller stilmässigt. Men framför allt tycker vi att det är vackra mönster som är värda att lyftas fram ur gömmorna. Omslaget till Dan Anderssons Samlade dikter pryds av en gobelängtapet från 1910-talet. En...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Evert Nilsson

2012-01-17

Betyg

Det är en mörk violin som skrämmer det stackars svenska folket. Så ungef'r rescenserade Nils Ferlin Dan Andersson. För alla unga som varit sökande, lyssnat och läst Dan Andersson. Anat något bortom bedrgen och funnit att störst av allt är kärleken är hans dikter livet.

E

erik linge

2011-05-30

Betyg

sveriges genom tiderna störste poet....

Nils Thor

2010-12-31

Betyg

ylld av vemodiga, vackra dikter om längtan, kärlek och naturen. Här finns de välkända dikterna 'Omkring tiggarn från Luossa', 'En spelmans jordafärd' och 'Till min syster'.

Karin .

2010-01-31

Betyg

Pappa läste Dan Andersson högt för mig när jag var liten, det sätter spår.

A Bookaholic Swede

2010-01-14

Betyg

Enligt min mening så är Dan Andersson den absolut bästa poeten som Sverige har producerat. Hans dikter är helt enkelt fantastiska.

Johanna Galenpanna

2009-10-03

Betyg

Jag tycker väldigt mycket om Dan Andersson. Jag önskar att jag hade ord som han.

Gunvi Lundqvist

2009-10-01

Betyg

Det är så länge sen jag var fast i dessa dikter och framförallt de som blivit tonsatta, sångerna griper tag i mig ännu då och då " Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången
det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt. "
Odödliga är de för mig.

Samuel Karlsson

2009-09-17

Betyg

Dan Andersson har jag fått som ett arv genom min pappa. En drömmare bland sågverksarbetarna och som han längtade bort från brädgårdens torftiga vardag längtar jag bort från förort, överfulla tunnelnbanetåg och krav på prestation..