Ljudbok

Saltad nota: Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

Nilsson, Mats-Eric

| 2021

Flag from sv

33


Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. Lustigt nog alltid till gästens nackdel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.Med Saltad nota tar han nästa steg. Här avslöjas med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Susanne Rydvald

2014-02-27

Betyg

Nja - för temats skull och Nilssons bättre böcker innan blir det en trea på kanten.

Betyg

Inte alls i klass med "den hemlige kocken", men läsvärd. Hade velat ha fler tips på restauranger som lagar mat från grunden och väldigt mycket var icke-nyheter.

Marita Ryen

2013-12-30

Betyg

Betyg 3+. Intressant information om vad som serveras på restauranger idag blandat med historisk information.

E

Elisabeth G

2013-09-15

Betyg

Ämnet är intressant men tyvärr sjabblar författaren bort det. Boken är en salig röra av anekdoter, restauranghistoria och lösryckta fakta, utan att komma fram till något. Man förstår inte ens om boken handlar om vanliga restauranger eller bara om fast food-kedjor och kiosker. Författaren är nog bättre på att hitta historierna än på att skriva ner dem.