
Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor. Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen...
Visa mer
Recensioner
2013-09-15
Betyg
Ämnet är intressant men tyvärr sjabblar författaren bort det. Boken är en salig röra av anekdoter, restauranghistoria och lösryckta fakta, utan att komma fram till något. Man förstår inte ens om boken handlar om vanliga restauranger eller bara om fast food-kedjor och kiosker. Författaren är nog bättre på att hitta historierna än på att skriva ner dem.