Salome

Wilde, Oscar

| 2014

Flag from sv

387


?Ah! du ville inte låta mig kyssa din mun, Iokanaan. Då skall jag kyssa den nu. Jag skall bita den med mina tänder så som man biter i en mogen frukt. Ja, jag skall kyssa din mun, Iokanaan. Jag sade ju det, inte sant? Jag sade ju det? Då skall jag kyssa den, nu.?Detta är en unik, trespråkig utgåva av Oscar Wildes pjäs Salome. Den innehåller den franska originaltexten, den första översättningen till engelska komplett med Aubrey Beardsleys illustrationer, samt Hillevi Hellbergs nyöversättning till svenska. Texten föregås av ett initierat förord av Cecilia Carlander och är utförligt försedd med kommentarer av översättaren.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Fantastiskt rolig!

Anna Lindström

2012-03-16

Betyg

Lovely! Det finns ingen som skriver så fantastiskt smarta och samtidigt så roliga dialoger som Oscar Wilde. Ett otroligt roligt förväxlingsdrama. Filmen med Rupert Everett som Lord Goring är också riktigt charmig, se den om ni inte vill läsa boken. :)

J

Jasmine S

2011-01-08

Betyg

Allt spunnen från Oscar Wildes penna är mästerligt.

Cyd Vicious

2009-09-22

Betyg

Även om den är kul att läsa så känns som om det är meningen att man ska se den här historian på en scen med duktiga skådisar.

Tor von Geijer

2009-09-16

Betyg

Ett drama om kärlek.