Sally i Japan

Martin har tränat, ätit kokt ris och vilat efter maten varje dag, för att bli stor och stark, som en sumobrottare. Nu är han starkast i Göteborg och skall vara med i en turnering i Japan. Flera av vännerna vill följa med  och tillsammans reser de i Martins privata flygplan.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Jag har läst Sally i Japan som är skriven av Mattin och illustrerad av Magnus Mojo Olsson, boken är utgiven av Papertalk 2020. Mattin vill bli sumobrottare och har tränat, ätit ris och vilat efter maten varje dag. Nu ska han åka till Japan för att delta i en turnering i sumobrottning. Grannen Gunnel och hunden Sally följer med, samt Sallys kattkompis Ziba och hennes matte Jessica. De flyger till Japan i Mattins privatplan och när dem stannar för en flygpaus möter dem ett monster… Sally i Japan är en charmig och rolig bok. Det är en bok om vänskap och att det är bra att hjälpa varandra. Boken är ganska lätt att läsa och passar att läsa själv eller som högläsning. Illustrationerna är charmiga, färgglada och fina och bokens format och framsida är snygg. Sally i Japan riktar sig främst till ålderskategorin 3-6 år, jag rekommenderar dock boken till barn mellan fem och åtta år för att jag tror att de förstår och uppskattar den bättre.

Betyg

Philip 7 år:
Jag och mamma har läst Sally i Japan. det är en rolig bok som handlar om Mattin som vill bli sumobrottare i Japan. En sumobrottare är stor och stark och de brottas. Mattin har en granne som heter Gunnel. Hon har en hund som heter Sally. Mattin och Sally brukar vara tillsammans. De åker flygplan ner till Japan och träffar på ett sjömonster när de tar en rast. Sjöodjuret är aggressivt men den kan inte simma så den är rädd. Hunden Sally hjälper henne. Jag tycker om bilderna. Några sidor hade mycket text. De fick mamma läsa.

AC (mamma):
Sally i Japan är en mindre och lite tjockare bilderbok. Illustrationerna är lite serietidningslika och fina med en gnutta humor. Det är mindre text på vissa sidor och lite mer på andra men passar bra som både högläsning och för nybörjaren. Texten är lätt att förstå. Bilderna hjälper också till så man enkelt förstår vad som händer.