Saliga äro de som törsta...

Holt, Anne

| 1995

Flag from sv

203


Det är stekhet försommarvärme. Den värsta i mannaminne för Oslopolisen. Med tolv våldtäkter och flera olösta dråp tvingas kriminalinspektör Hanne Wilhelmsen åter konstatera att våldtäktsfallen inte blir prioriterade. Så sker inte hller när en 24-årig kvinna blir överfallen på väg in i sin lägenhet och därför utsätts för en hel natts övervåld. Det är först när polisen anar ett samband mellan detta fall och en serie makabra blodbad utan vare sig offer eller gärningsman som insatserna omprioriteras. Men då har man missat möjligheten att skaffa sig ett försprång före den okände hämnare som törstar efter rättvisa. Anne Holt är född 1958 och bosatt i Oslo. Hon har varit verksam som tv-reporter och programledare. Hon är jurist och har haft egen advokatbyrå. Under en kort period 1996-97 var hon Norges justitieminister. Anne Holt debuterade som författare 1993 med kriminalromanen Blind gudinna....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2017-05-03

Betyg

Spännande, lättlyssnad och engagerande. Jag vill genast läsa fler Hanne Wilhelmsen-deckare!
I en jättebra uppläsning av Pia Green dessutom!
Mitt slutbetyg blir en, 4:a! Kan varmt rekommendera!

E

Ewa H

2017-01-17

Betyg

Hyfsat bra del två i Anne Holts serie om Hanne Wilhelmsen. Aningen bättre, mindre rörig än ettan. Jag fortsätter följa dem.

Minna Matson

2016-09-20

Betyg

Bra uppföljare, bättre än den första i serien. Gillar kriminalfallet och gillar utvecklingen av karaktärerna.

Glada Gunvor

2015-05-11

Betyg

Spännande och välskriven deckare. Läser gärna fler böcker av henne. Stark 4:a.

Tobbe Fransson

2013-01-26

Betyg

Lite seg i början men får upp tempot om man orkat halvvägs. Blodig och brutal.

Sofia Åkerberg

2010-02-23

Betyg

Så bra... Enkelt utan att bli simpelt, rättframt utan att bli vulgärt, spännande utan onödiga vändningar till höger och vänster. Men man känner fotfarande inte riktigt igen Hanne W från de senare böckerna.