Sakramentet

Forsmark, Ann-Sofi

| 2019

Flag from sv

10


"Välskrivet och på­läst med oväntade vändningar och hög spänningsfaktor"Carin Gerhardsen, författare "Fantastik, spännande och välskriven"Jennies boklista "En roman om vidskepelse i det förflutna och ondska i vår tid... Forsmark balanserar skickligt mellan ingredienser som magi, satanism, häxor och rasism... En spännande och välskriven roman för tonåringar/unga vuxna." Bibliotekstjänst, Nils Ahnland  Mordmysterium på kyrkogård!14-åriga Hilde och hennes vän Happy hamnar i ett blodigt och farligt mysterium som utspelar sig kring ­Katarina kyrka i Stockholm. Hilde deltar i hemlighet i konfirmations­undervisningen i strid med sin mammas vilja. Hon dras till en gravsten på kyrkogården, och när det uppdagas att en konfirmand mördats 30 år tidigare, börjar Hilde avslöja hemligheter som människor runt omkring henne försökt dölja. Varför ljuger...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna M

2020-02-19

Betyg

Första halvan är alldeles för lång, sen tar boken sig!

S

Sophie

2020-01-11

Betyg

Spännande berättelse där det förflutna och nuet vävs samman. Stämningsfullt gestaltad Stockholmsmiljö på gränsen mellan realism och fantasy.

J

Johan

2019-12-07

Betyg

Fantastiskt spännande bladvändare! Levande miljöskildringar från Södermalm i Stockholm från både nutid och historisk tid. Bästa julklappen för alla mellan 12-99 år som gillar spänning och historia. Ett extra plus för mycket trovärdiga personbeskrivningar. Ser verkligen fram emot att läsa mer om Hilde i uppföljaren!

K

Karin W

2019-10-27

Betyg

Spännande bladvändare, även för en vuxen. Väldigt målande språk, och spännande berättelse med skickligt invävda historiska detaljer. Kan verkligen rekommendera boken, och ser fram emot del två med spänning!

M

Mats Johansson

2019-10-10

Betyg

Mycket välskriven ungdomsroman som jag som vuxen hade stor behållning av. Tät berättelse i nutid med väl beskrivna miljöer och många historiska referenser till Stockholms medeltida häxprocesser.

K

Kristina

2019-09-24

Betyg

Spännande och välskriven med många vändningar. Svår att lägga ifrån sig!

J

Betyg

Fantastisk, spännande & välskriven!

M

Michael

2019-09-19

Betyg

Spännande och mycket välskriven bok med bra flyt i handlingen.
En riktig bladvändare som man vill fortsätta läsa för att veta hur det går.
Rekommenderas varmt för den som vill ha en spännande bok i höstmörkret.