Saknaden

Lundell, Ulf

| 1992

Flag from sv

381


Svartsjukan och sorgen rasar inom Florian sedan hans äktenskap men Anna tagit slut. Det är en kall oktober, en fin höst och bakom sig har han en sommar fylld av saknad, galenskap, sprit, uppträden och skandaler. Nätter med sömnlöshet och dagar av ångest. Han försöker måla men inspirationen vill inte infinna sig.Utan egentligt mål lämnar Florian Stockholm och reser runt till platser med en speciell betydelse för honom. Han hamnar på en öde strand på Gotland en blåsig senhöstdag där han tror sig vara helt ensam, men plötsligtser han en figur komma emot honom. Det är en kvinna, mycket vacker, gåtfull och ändå så bekant. Hon svarar nekande och lite undvikande på hans frågor, men den märkliga känslan dröjer kvar inom honom och innan han går vidare ger han henne sitt telefonnummer...Ulf Lundell är tillbaka med en fascinerande samtidsroman om livets villkor - intensiv och pulserande, smärtsam...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Jag hr läst den men glömt innehållet.
Lundells böcker är aldrig dåliga !
Omvärdering kommer när jag läst boken igen.

L

Lars Andersson

2011-05-17

Betyg

Med hänsyn till recensionen här nedan, så förstår jag inte riktigt anknytningen till gubbig jargong och kvinnosyn.

Om det är nåt Lundell inte är så är det att vara gubbig, och att orka med en relation till en så frigjord och självständig kvinna som i den här boken, förtjänar ett pris.

Lundell är för mig i den här som i andra böcker aningen ungdomlig, en man som inte följt med sin tid riktigt, men trots det, så gillar jag hans böcker.