Saknad

I en värld där Döden otåligt väntar, där gudarna vandrar bland människor och där demoner skymmer solens ljus söker den trolösa feuden Eilan efter ett mycket specielt barn som försvunnit. Med sig på resan har hon Hope, en prästinna i Zanixs tjänst, Aluinn, vars hår skiftar blått i vissa ljus och Taloch, som kan få passionen att flamma upp med bara en blick. En dag möter Eilan en man i skogen. En man hon inte kan glömma, trots deras korta möte, som alltid verkar finnas där när hon behöver honom men som de andra i sällskapet räds. Eilan kan svära på att solen skiner starkare, elden brinner hetare och att vattnet i sjöarna är varmare än det borde vara ...  Följ med Eilan och Hope i jakten på det saknade barnet.

Hur glad blev jag inte när frågan om att recensera Tess fantasy trilogi kom?
Jag bara jublade, då fantasy är den genre som jag verkligen uppskattar mest av allt.
Att sen dyka ner i en otroligt bra skriven bok, med ett brett och väl utvecklat persongalleri var en ren fröjd!
Eilan är en stark, stolt och envis huvudkaraktär, hennes utveckling i boken är underbart förrfattat och ger ett djup åt hela boken.
Det som sen händer är oväntat och gör så att man blir överraskad och förvånad. Det är något jag verkligen uppskattar att författare vågar göra.
Jag ser med förväntan fram emot de två följande delarna av Eilans öde.
❤️
Tack Tess för att du gav mig möjligheten att få läsa och njuta av denna underbara fantasybok.
Jag ger denna bok 5 av 5 möjliga
och önskar att jag kunde ge mer!!!!
Tack för ett antal underbara timmar!!❤️

🌹WoW bara WoW jag verkligen älskade denna härliga bok med de härliga Gudar som vandrar ibland oss & blandningen av
det mystiska &  kärleken som flödar samt den härliga  spänningen som byggs upp sida för sida & som gör denna bok så fängslande
så att det blir svårt att sluta läsa denna bladvändare.
Min klara favorit i boken är
Huvudperssonen Eilan
den vackra stridslystna lilla kvinna med så mycket av allt & all den kärlek som blomstrar runt omkring henne.
Jag hoppas verkligen att det kommer en
Bok 2 snart för jag vill verkligen läsa mer om dessa härliga karaktärer😁👌.
💜💜💜💜💜 av 5st
Läs denna vetja🌹

H

Helen Billinger

2020-12-27

Fantastiskt spännande bok. Så många tankar och känslor att jag är lyckligt matt efteråt.

B

Bettan_bokprataren

2020-11-25

Fantasy med gudar, demoner och Döden, det var ord jag såg när jag googlade om boken Dödens saga och tänkte, HJÄLP vad har jag gett mig inpå. Jag ska ärligt erkänna att den här genren inte tilltalar mig speciellt och jag var skräckslagen på vad jag skulle tycka.
Men se så bra det är att gå utanför sin konfortzon ibland. Jag gillade verkligen den här berättelsen.
Den här boken är faktiskt en BRA fantasy för vuxna som innehåller högt tempo med ett bra driv. Dessutom får du spänning och äventyr som styrs av gudar och demoner i många olika med dimensioner men den erbjuder även sex och kärlek.

Dock finns ett problem för mig jag upplevde det som lite rörigt med alla olika karaktärer och namn och hur relationer mellan dem förhåller sig.
Men jag säger bara att Tess kan förmedla en spänning och en känsla som är wow, jag känner dofter och upplever fasa i mörkret. Vad mer kan man begära?
Bra debut!

R

Rosita Söderström

2020-11-21

Dödens Saga - Saknad, en bok jag näst intill har sträckläst. Otroligt svårt att lämna därhän. Inte utan att det fascinerande omslaget bad mig att komma närmre. Läs mig!

Introducerad av baksidetexten lät jag mig alltså stiga in - bege mig till den mäktiga världen Sinud. Där får vi möta den trolösa feuden Eilan, en oerhört obstinat och äventyrlig ung kvinna. Uppväxt med ett gäng bröder, varav speciellt Alasdair fått en betydelsefull roll för historiens och framtidens utveckling.

Eilan beger sig ut i världen för att tillsammans med Hope samt några charmerande män, de möter längs vägen, söka efter ett mycket speciellt barn.
Sinud är en värld där gudar syns och lever bland människor. Hope och Eilan kommer riktigt nära flera av dem.... Så ock du som läser texten!

Tess skriver på ett mycket vackert och informativt vis, utan att bli för detaljerad och förutsägbar. Jag kan lätt erinra mig scenerna, vilka inte är sena med känsloreflektioner. Både färger, ljus och nyanser. Mörker, skuggor och fördriven tid. Dofter.. Smak..

Dödens Saga, vill ej klaga. Så ej heller jag. Orädd är hon; Eilan - på sin yta. Trotsigt impulsiv, envis och passionerat äventyrlig men också kärleksfull och familjär.

Om jag ska nämna något mindre gillande av Dödens Saga, så är det bokens första dels brutala kamper, på gladiatornivå med tillsatt tortyr. Inget jag personligen är särskilt förtjust i men förstår det ger krydda till historien. Svärden gör också sin roll och längre fram i berättelsen kan jag faktiskt finna dem i romantisk lyster. Något som förvånade mig men det är vackert. Dödens Saga - Saknad, ÄR vacker!

Sensuell, lustfylld, romantisk, passionerad och äventyrlig. Men också brutal och hjärtskärande. Ändå odödlig (?) och inspirerande. Efter att idag avslutat del 1, i tårflöde, kom följande vers som här får bli mina slutord.

Tårfylld hjärteskärare
Emotionell nattsvärmare
Passionerad dödskamp
Äventyrliga tramp

Tack Tess för en mersmaklig första bok av Dödens Saga. Ser fram emot bok 2.