Sahara

Cussler, Clive

| 1993

Flag from sv

79


Djupt inne i den afrikanska öknen upptäcker Dirk Pitt och hans sällskap att den topphemliga riskavfallsanläggningen läcker en livsfarlig, kemisk substans. Det försåtliga giftet sprids i Nigers vatten och orsakar sjukdom och död bland människorna längs flodens stränder. Nu hotar giftet att släcka allt liv i världshaven - en global miljökatastrof som innebär slutet för mänskligheten En samvetslös fransk industrimagnat och en västafrikansk general står bakom projektet. Farliga, korrumperade män, beredda till allt för att hindra att världen får veta vad som pågår. Och medan klockan tickar mot jordens undergång, kämpar sig Dick Pitt genom det skoningslösa Sahara för att slå larm. Innan det är för sent.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Nicklas Björk

2013-05-31

Betyg

"Sahara" är en godkänd underhållningsroman, men det blir tröttsamt med alla män som har muskler som skulle får självaste Schwarzenegger att blekna och kvinnosynen är inte bättre. Kvinnorna är starka och självständiga, vilket är bra, men har fotomodellskropp, oavsett yrke och ålder samt blir alldeles matta när Dirk och han muskelösa kollega är i närheten. Det blir betyg 3, för boken underhåller och är småintressant.

Ida

2012-03-09

Betyg

Äventyrsbok där vi än en gång får följa Dirk Pitt. Även fast det är befängt i hur han gång på gång klarar sig från döden så trivs jag med boken och vill veta hur detta ska sluta. Ikväll tänkte jag tiita på filmen och se hur mkt som är ändrat! :)