Sjöhästen Sjönöff lever ett lugnt liv i korallrevet. De äldre sjöhästarna har berättat rysliga historier om Mantauran som lurar utanför revet. Den som en gång mött hennes blick blir tångtokig för livet! Sjönöff blir darrig i svansen bara av att höra talas om det fruktansvärda odjuret. Annat är det med Sjönöffs kompis Grimma. Hon älskar farligheter och har bestämt sig för att ta reda på om skrönan om Mantauran verkligen är sann. Ska Sjönöff våga sig bort från den stillsamma viken och följa med Grimma på hennes äventyr? Tänk om de blir tångtokiga båda två!Erik Magntorns och Therese Vildefalls fantasifulla undervattenssaga i "Hitta Nemo"-stil tar med läsaren på ett färgsprakande äventyr bland rullande vågor och dansande sjöhästar. Läs också Sagan om Sjönöff och Mustang.Erik Magntorn är barnboksförfattare och har skrivit ett tjugotal böcker, men även jobbat som förläggare, journalist...
Följ med på ett nytt spännande havsäventyr i bilderboken "Sagan om Sjönöff och Mantauran".
Här får vi återigen besöka Lilla Palmviken och möta den snälla sjöhästen Sjönöff.
I den fristående bilderboken i bokserien ”Sjönöff” får vi följa med sjöhästarna Sjönöff och Grimma på ett äventyr från den lugna viken ut på det outforskade havet i sökandet efter sanningen om legenden om Mantauran.
En fantasifull och spännande undervattensaga i "Hitta Nemo"-stil för unga läsare.
Precis som "Sagan om Sjönöff och Mustang kan öppna upp för samtal om vänskap, grupptryck och utfrysning bland yngre barn, så kan även "Sagan om Sjönöff och Mantauran" öppna upp för samtal om känslor som rädsla och att våga säga ifrån när man tycker att något är fel eller rätt.
Boken tar med läsarna på ett spännande undervattensäventyr där de får lära sig vikten av mod och att våga säga ifrån.
"Sagan om Sjönöff och Mantauran" är en fantasifull och lärorik bok som passar perfekt för yngre läsare mellan 3 och 6 år.