Sagan om den vilsna ballongen

Berner, Ida

| 2019

Flag from sv

3


Åh, vad han önskar att han varit röd eller blå, kanske hade någon velat ha honom då? En katt som spelar flöjt och starka fröken skär, du möter i min saga om en ballong som vilsen är. Följ ballongens resa för att hitta sig ett bo, den resan blir besvärlig må du tro. På ett enkelt, lekfullt vis tar boken upp att vi alla ser olika ut men att alla är unika och lika bra! 

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Med fyndigt och roligt rim så belyser boken en av de viktigaste sakerna i livet nämligen att vi alla villhöra hemma någonstans och att ingen är den andra lik men alla lika bra ändå! Rim och färgglada bilder passar väldigt bra för barn.

J

Betyg

Fin, charmig & vackert illustrerad!

@barnbokstips

2019-05-04

Betyg

Sagan om den vilsna ballongen är en spännande saga på rim för de yngre barnen (3-6 år). En saga om att bli bortvald, att först inte hitta en plats att kalla hem för att sedan få hjälp att hitta just ett hem och kanske även ett barn som vill ha en. Ida Berners berättelse är fin och bitvis rolig, öppnar upp för samtal om lika och olika, om känslan att bli bortvald, om empati och att vara snälla mot varandra. Ulrika Gustafssons bilder är färgglada och otroligt charmiga. De förstärker berättelsen och gör den än mer levande. Jag vet också att Ulrika och Idas barn samt ytterligare barn i Ulrikas släkt har gjort bilderna på ett uppslag. Bokens skapare dyker också upp på bild eftersom illustratören blandar ritade illustrationer med foton. Rolig detalj! Försättsbladet är underbart och lite av Ulrikas signum. Spana in henne på instagram under @kalingakonst så förstår ni vad jag menar. Bokens budskap ”Du är bra precis som du är, för ingen är som du”. En bok som tål att läsas många gånger och perfekt present till yngre barn.