Säg något

Melinda går i high school och är totalt utfrusen av alla ända sedan den dag hon förstörde en fest genom att kalla på polis - en totalt oacceptabel handling i hennes inskränkta och regelfixerade high school-värld. Ett av de starkaste och mest berörande porträtt som någonsin gjorts av en ung flicka som lyckas behålla sin integritet och sin bitska galghumor, trots att hon hamnat utanför alla sociala sammanhang och måste slåss för sin överlevnad. En ny författare att lägga på minnet! Boken utsågs av ALA (American Association for Libraries) till ?Best Book for Young Adults? och nominerades till National Book Award och ALA Honor Book. Den låg i flera veckor bland de tjugo mest sålda på den totala bestsellerlistan för amazon com.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ally Regins

2010-02-21

Betyg

Har som yngre läst den här boken i svensk översättning och tyckt att den var sådär men har senare fått tips om att det skulle vara en av de absolut bästa YA-böckerna och var därför tvungen att även läsa den på engelska. Jag blev genast fötjust i boken, som behandlar ett seriöst ämne, en svår period av ens liv men som ändå är fylld av humor.

M

Moya Lindgren

2009-10-10

Betyg

För att vara helt ärlig tyckte jag att filmen var bättre än boken. Boken var lite svårare att förstå, den hade ett litet slöare tempo och det tog längre tid att komma till själva handlingen. När jag väl hade sett filmen däremot började jag tycka om boken mer än vad jag hade gjort innan!