Det är en bladvändare, snabba kickar utan egentligt innehåll. Storyn är helt okej men språket är nog det värsta någonsin. Jag tror aldrig att jag läst en så dålig översättning som Christine Bredenkmp får till här. Allt ifrån till tempusfel, konstig meningsbyggnad till fruktansvärda ordval! Nej, undvik.
För några år sedan var Ursula Poznanski väldigt mycket i ropet med sin Erebos. En bok jag väldigt gärna ville läsa, eftersom den handlar om saker jag tycker är väldigt intressanta. I stället fick jag tag på Saeculum, som handlar om lajvspel. Jag har aldrig riktigt förstått mig på det där med rollspel och lajv, men boken lät ändå intressant. Lajven ska nämligen gå av stapeln mitt i skogen. På en plats som tydligen har en förbannelse över sig. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2015/02/saeculum-av-ursula-poznanski.html
2014-03-12
Hade låga förväntningar på den boken, omslaget lurade mig, men den var jätte bra! Överraskande vändningar och oförutsägbara händelser. http://nakit.webblogg.se/2014/march/saeculum.html