Så gör jag! Bodil Malmsten om konsten att skriva

Malmsten, Bodil

| 2012

Flag from sv

62


»I Bodil Malmstens värld blir skrivandet till ett äventyr fyllt av ljus och mörker, dramatik och lyckliga stunder av flow. Därför blir Så gör jag till en bok som inspirerar.« | EVA DANDANELLE, SMÅLANDSPOSTEN »Så gör jag är en bok som väcker lust. Jag vill ta tag i skrivandet. Jag vill sätta igång.« | MARIA KÜCHEN, SYDSVENSKAN Du skriver, du har lusten och längtan efter att skriva på riktigt, du vill. Men hur gör man?Den här boken är en lärobok, en handbok med erfarenheter, verktyg, redskap, råd, tips, exempel, goda exempel och avskräckande. Bodil Malmsten har skrivit ett stort antal böcker. I Så gör jag: Konsten att skriva delar hon med sig av sin arbetsprocess inklusive den helvetesperiod som ingår. Hon skriver om hur hon kommer fram till tonen och strukturen. Om jobbet med förstameningar. Om varför hon skulle vilja skriva om inledningen till sin första roman och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Minna Matson

2016-07-03

Betyg

Inte så mycket en bok full av fakta och tips utan mer en Bodil-bok. Underbart språk, vackra meningar. Korta. Koncisa. och ändå nästintill perfekt.

Christer Fasth

2014-06-08

Betyg

Jag har nått den åldern då man vill koncentrera läsningen till bra böcker. Undvika skräp. Ett säkert lästips är då Bodil Malmsten. Den här boken är underbar, klok, humoristisk, ja allt som gör en åldrande läsare glad och nöjd med livet (läsandet & skrivandet).

Heléne Nilsson

2013-01-12

Betyg

Bodil har lagt upp sina tips mycket läckert; korta kapitel varav de flesta ryms på en sida eller mindre. Snyggt utformad och lättillgänglig. Tänker mej att man kan återkomma till dessa korta utlägg i alla tänkbara och otänkbara skrivrelaterade ämnen nästan som till en slags kokbok. När man sträckläser den känns det dock till slut som om förlaget suttit i bakgrunden med stämpeluret. - Se så, skynda att bli klar nu, fr Malmsten! Borde kanske varit några sidor kortare, tiden att tänka igenom vilka "darlings" som skulle komma med och vilka som inte, blev möjligen för snävt tilltagen. Men en liten bit i taget; tilltalande!

Kenneth Olausson

2012-11-08

Betyg

I en oväntat påkostad och vacker bok, utgiven av Modernista, försöker Bodil Malmsten inbilla sig själv och oss läsare att hon lär ut konsten att skriva. Det gör hon inte. Kryptiskt, summarsikt och egendomligt kortfattat, trots att boken är på 301 sidor plus en kolofon (Slå upp!, som Malmsten av och till skriver i sin bok när hon inte vill eller orkar förklara något), beskriver hon hur hon själv gör när hon skriver och vilka faser hon själv går igenom i sitt skrivarbete. För att skrivandet är ett arbete som är både lustfyllt och krävande framgår med tydlighet i boken. Som om nu detta skulle vara något okänt.

Conny J

2012-11-04

Betyg

Wow, den här boken var bra! Har inte träffat på Bodil Malmsten tidigare, men nu efter denna pärla ska jag läsa henne, och läsa henne noga...